NHL to 16.06. klo 03:00

Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning

Jyrääkö Tampa Bay Lightningin kokemuksellaan NHL-finaalien avausmatsissa?

Tampa Bay Lightningin valttikortti NHL:n finaaleissa on sen huomattavasti vahvempi kokemus. Colorado Avalanchen pelaajistossa kahdella pelaajalla on ennestään Stanley Cup -sormus, mutta salamapaitojen riveissä tällaisia pelureita on peräti 33 kappaletta. Osaltaan isoa eroa selittää se, että vierailija on hallitseva tuplamestari. Suurin kysymys ennen finaalisarjaa on, saako vierailija isäntien valovoimaisimmat hyökkäyspään sotaratsut kuriin. Tähän saakka Lightning on onnistunut pudotuspeleissä taktillisessa mielessä erinomaisesti, eikä ensimmäinen finaali ei varmasti ole poikkeus.

Jon Cooperin joukot ovat laittaneet pihalle Toronto Maple Leafsin, Florida Panthersin sekä viimeisimpänä New York Rangersin konferenssifinaaleissa. Jokainen ottelusarja on ollut todella erilainen Lightningin näkökulmasta, mutta sen vahva kokemus on tullut esiin kaikissa. Pudotuspelien alussa päästiin hehkuttamaan esimerkiksi salamapaitojen ylivoimaa, mutta todellisuudessa joukkueen kasvu puolustuspäässä ja alivoimalla pitäisi tällä hetkellä nostaa tikunnokkaan. Esimerkiksi edellisellä kierroksella ryhmä laittoi parin ensimmäisen matsin jälkeen luukut kiinni, eikä istunut turhista tilanteista jäähyllä. Kun piti pelata vajaalla, Andrei Vasilevski ja puolustusnelikko hoitivat homman kunnialla.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Colorado Avalanche on todella vahvasti hyökkäysorientoitunut ryhmä ja sen vahvuudet ovat ehdottomasti sillä osastolla. Etenkin Edmonton-sarjassa läntisen koferenssin finaaleissa nähtiin muutamat aikamoiset maalitalkoot. Ykköskassarin Darcy Kuemperin pelikunto ja -tuntuma ovat edelleen pieniä kysymysmerkkejä ja maalivahtipelaaminen menee joka tapauksessa Tampan hyväksi. Etenkään Pavel Francouz ei ole erityisemmin vakuuttanut. Lisäksi uransa parasta kautta pelaavan Nazem Kadrin loukkaantuminen on paha takaisku isännille – toki myös Lightningilta saattaa edelleen olla sivussa Brayden Point, mutta vaikutukset ovat erilaisia.

Lightning on tähän saakka pystynyt riisumaan esimerkiksi runkosarjassa mässäilleen Florida Panthersin täysin aseista edeten suoraan neljässä ottelussa jatkoon. On nähty, että Cooper ei pelkää ottaa käyttöön erilaisia taktillisia tulokulmia vastustajasta riippuen. Nähtäväksi jää, onko Lightningin lähtö tähänkin ottelusarjaan hieman odotettua konservatiivisempi – hurlumhei-kiekkoon vierailija tuskin on lähdössä mukaan. Pelivalintana kiinnostaa eniten vierasvoitto (1×2), jolle TonyBet tarjoaa lähes kolminkertaisen palautuksen. Luo tästä tili Tonylle, pistä betsit Tampalle ja mässäile tuoreen betsisaitin maukkaalla ensitarjouksella! Kannattaa myös huomioida, että Yle näyttää kaikki finaalimatsit – ilmaista huippukiekkoa on siis tarjolla kesäyön ratoksi.

10 euroa pelirahaa