NHL pe 09.04. klo 02:00

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning

Joko Tampa Bay alkaa heräilemään?

Tulevana yönä Columbus Blue Jackets ja Tampa Bay Lightning asettuvat vastakkain toista kertaa peräkkäin. Edellinen ottelu meni Columbuksen nimiin ja mikäli Tampa Bayn otteet ja kiinnostus ei ala palaamaan ennalleen, voi Columbukselle olla tarjolla jälleen voitto. Tasoero kaksikon välillä on kuitenkin huomattava ja vieraat lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Edellisen ottelun avauserä mentiin melko tasaisissa merkeissä, kunnes erän loppupuolella Zac Dalpe vei kotijoukkueen johtoon Max Domin loistavasta tarjoilusta. Toisen erän alussa Columbus siirtyi jo 2-0 johtoon, kun Tampa Bay lahjoitti loistavan maalipaikan heikolla päätypelaamisella. Muutamat loistavat maalipaikat aukesi vielä molempiin päätyihin, mutta maaleja nähtiin seuraavan kerran vasta viimeisessä erässä, kun ensin Domi iski ylivoimalla ja Tampa Bayn pelatessa ilman maalivahtia Nick Foligno viimeisteli kotijoukkueen illan neljännen. Vieraat osui erän loppupuolella kahdesti, mutta lukemiksi jäi 4-2 Columbuksen eduksi.

Columbuksella koko kausi ja erityisesti viimeajat on olleet erittäin vaikeita, joten voitto maistuu varmasti erityisen hyvältä. Maalinteko on tökkinyt pahasti eikä myöskään puolustuspelaaminen ole ollut vaadittavalla tasolla. Edellisten kymmenen ottelun aikana Columbus on päästänyt divisioonan eniten maaleja ja tehnyt vähiten yhdessä Detroit Red Wingsin kanssa. Tampa Baylla on käynnissä kauden heikoin jakso, kun edellisistä seitsemästä ottelusta on tullut ainoastaan kaksi voittoa. Peli on takkuillut vähän jokaisella osa-alueella, mutta toisaalta sen keskittyminen alkaa olemaan jo tulevissa pudotuspeleissä, joten Columbuksen ja Detroitin tasoisia joukkueita vastaan voi olla vaikeaa syttyä täysin ja se on näkynyt myös tuloksissa.

Columbuksen puolustus ei ole tällä kaudella kestänyt ja myös viimeistelyssä on ollut runsaasti parannettavaa. Tampa Baylla puolestaan joukkuepelin lisäksi yksilötaito on äärimmäisen kovalla tasolla ja se on myös tehnyt divisioonan eniten maaleja yhdessä Florida Panthersin kanssa, vaikka se ei ole siltä viimeisimmissä otteluissa näyttänyt. Ottelu varmasti mielletään enemmän vähämaalisuuteen kääntyvänä, mutta pelivalinnan osalta toivotaan Tampa Bayn heräämistä ja samalla maalihanojen aukeamista, jolle tarjottavat kertoimet kelpaa lapulle.