Barcelona – Real Madrid

ke 06.02. Klo 22:00

El Clásico!

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Keskiviikkona jalkapallon ystäville on tarjolla varsinainen herkkupala, kun Barcelona ja Real Madrid kohtaavat Copa del Reyn välierän ensimmäisessä osaottelussa. Toinen osaottelu tullaan pelaamaan kolmen viikon päästä Real Madridin pyhätössä Santiago Bernabeulla. Copa del Reyn toinen finalisti tulee otteluparista Betis – Valencia.

50€ RISKITÖN – TOIMI NÄIN:

Barcelonan kausi on ollut vahva. Katalaanit johtavat La Ligaa reilulla piste-erolla ja Mestarien liigan lohkovaiheen joukkue selvitti tappioitta kovasta lohkosta huolimatta. Real Madridin ensimmäinen kausi ilman Cristiano Ronaldoa ja Zidedine Zidanea on ollut vaikea. Tappioita on tullut totuttua enemmän ja monet heikotkin seurat ovat pystyneet jättämään Madridin valkoiset nollille.

Alkukaudesta varsinkin hyökkäyspeli tuotti tuskaa. Ronaldo kantoi suurta vastuuta Real Madridin yläkerrassa, eikä Juventus-siirron jälkeen muista pelaajista ollut paikkaajiksi. Lokakuun El Clásicossa Barcelona murskasikin vielä Ronaldon perään haikailleen Realin Camp Noulla peräti 5-1. Viime aikoina Los Blancosin tehokkuus on kuitenkin parantunut – ainakin pieniä seuroja vastaan.

Cup-otteluille on tyypillistä suuret rotaatiot, jolloin joukkueen avainpelaajille lepoa. Copa del Rey on kuitenkin jo välierävaiheessa, eikä näin loppuvaiheessa Cup-taivalta enää rotaatiota harrasteta. Esimerkiksi viime kaudella välierän avausosaan Barcelona asetteli seuraavan avauskokoonpanon: Cillessen – Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Vidal, Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez. Barca tiputti tuolloin Valencian yhteismaalein 3-0. Real Madrid puolestaan tippui viime vuonna jo ennen välieriä Leganesin toimesta. Myöskin El Clásicon asetelman vuoksi kumpikin joukkue tulee mitä todennäköisimmin asettelemaan viheriölle parhaimman mahdollisen kokoonpanon.

Barcelonaa rasittaa loukkaantumiset

Barcelonan riveistä sivussa varmuudella ovat Rafinha, Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé ja Jasper Cillessen. Barcelonassa kakkosmaalivahti on yleensä ollut torjuntavastuussa cup-otteluissa, mutta Cillessenin loukkaantumisen vuoksi maalinsuulla nähdään todennäköisesti ykkösmaalivahti Marc-Andre ter Stegen. Loukkaantuneiden lisäksi vasen puolustaja Jordi Alba sovittaa yhden ottelun pelikieltoaan.

Suurin kysymysmerkki keskiviikkoiltaan ja mahdollisesti merkittävin poissaolo on Lionel Messi, joka sai viikonlopun ottelussa Valenciaa vastaan pienen tällin. “Kirppu” oli vamman takia sivussa maanantain harjoituksista, eikä mediaan ole kerrottu tarkempaa tietoa pelikunnosta. Vamma ei ole vakava, mutta kevään isojen otteluiden takia Messille saatetaan antaa keskiviikkona lepoa.

Los Blancosin riveissä tilanne on parempi, sillä joukkueella ei ole merkittäviä poissaoloja. Karim Benzema on kärsinyt pienistä kolhuista ja Gareth Bale oli tovin sivussa, mutta molempien on kerrottu olevan nyt sataprosenttisessa pelikunnossa.

Barcelona vahvempi El Clásicoissa

Kautta historian El Clásicon voitot ovat niukasti Real Madridin hyväksi. Real on voittanut Barcelonan 95 kertaa ja Barca Realin 93 kertaa. Viime vuosina Barcelona on kuitenkin ollut niskan päällä keskinäisissä väännöissä. Kymmenestä viimeisestä El Clásicosta Barca on vienyt viisi ja Real kolme. Yllättäen Barcan Messi on El Clásicon kautta aikojen paras maalintekijä 26 maalilla.

Mikäli Messi on täydessä pelikunnossa ja on mukana avauskokoonpanossa, tulee Real Madridille hikinen iltapuhde Camp Noulla. Barcelonan kertoimet ovat hyvin pelattavia ilman Messiäkin, mutta argentiinalaisen pelatessa vieläkin paremmat. Fiksuin pelivalinta on -0,75 aasialainen tasoitus, jolloin Barcelonan voittaessa yhdellä maalilla puolet panoksesta voittaa.