la 25.05. klo 22:00

FC Barcelona - Valencia

Juhliiko Barcelona viidettä Copa del Reyn mestaruutta putkeen?

Copa del Rey huipentuu lauantai-iltana FC Barcelonan ja Valencian väliseen tiukkaan taisteluun. Loppuottelu pelataan Real Betisin kotistadionilla Estadio Benito Villamarínilla. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hienon kauden ja Valencialle menestys on ollut viime vuosina kaukainen haave, mutta nyt on mahdollista juhlia mestaruutta pitkästä aikaa.

FC Barcelonan kausi on ollut jälleen todella hyvä, vaikka totaalinen sulaminen Mestarien liigan välierissä Liverpoolia vastaan jättää väistämättä kaudesta kitkerän maun. Tripla oli täysin omissa käsissä ja ensimmäisen osaottelun jälkeen Liverpoolia vastaan kaikki näytti erittäin hyvältä, mutta sitten kävi samanlainen sulaminen kuin edellisenä vuona AS Romaa vastaan.

Katalaanien kausi on yhdestä hirveästä ottelusta huolimatta ollut jälleen niin vahvaa tekemistä, vaikka ei kausi pelkästään ylämäkeä olekaan ollut. Barcelonan suuri heikkous on se, että joukkue on liian riippuvainen Lionel Messistä. Esimerkiksi La Ligassa Messi paukutti 36 maalia, kun toiseksi paras maalintekijä oli Luis Suarez 21 maalillaan. Mestarien liigassa Messi iski 12 kaappia, kun toiseksi paras katalonialaisten maalintekijä Coutinho iski kolmesti.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO + MM95-kollege!

Ilman Messin uskomatonta kautta katalaanit eivät olisi läheskään näin hyvää kautta pelanneet. Messin lisäksi saksalaisvahti Marc-André ter Stegen on pitänyt useita kertoja joukkuetta pystyssä kauden aikana. Ilman ter Stegenin loistopelastuksia olisi Barcalta jäänyt useita tärkeitä voittoja napsimatta ja tilanne La Ligassa olisi ollut täysin erilainen.

Jos Barcelona on pärjännyt pitkälti Messin ja ter Stegenin huikeiden otteiden ansiosta, Valencialla onnistujia löytyy laajalla rintamalla. Valencian syyskausi oli niin suuri katastrofi, että harva uskoi näin hienoon kevääseen, mitä tämä on ollut. Kevään aikana koko ryhmä on saanut parasta irti ja onnistujia riittää. Muun muassa Concalo Guedes, Daniel Parejo ja Rodrigo ovat syttyneet kevään aikana toden teolla, mutta myös valencialaisten puolustuspelaamiselle on annettava iso hatunnosto, sillä se on onnistunut todella mallikkaasti.

Barcelona eteni finaaliin kaatamalla Real Madridin välierissä yhteismaalein 4-1, kun taas Valencia kukisti Real Betisin 3-2 yhteislukemin. Finaalista odotetaan tiukkaa vääntöä, sillä Valencian hieno kevätkausi antaa joukkueelle uskoa omaan tekemiseen. Mestaruus olisi sille ensimmäinen pokaali sitten vuoden 2008. Barcelona lähtee finaaliin ennakkosuosikkina ansaitusti ja joukkueella on varmasti suuri motivaatio päättää kautensa tuplamestaruuteen, vaikka se tripla oli selvä tavoite koko kauden ajan. Luotetaan, ettei ottelu kuitenkaan ole katalaanien täydellinen ylikävely ja isketään lapulle Valenciaa maalin tasoituksella (Valencia +1).

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!

Uhmapelaajien kautta parhaimmat vedonlyöntibonukset. Tutustu bonuksiin >>>