MM-karsinnat 2022 to 31.03. klo 04:05

Costa Rica - USA

star-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

USA varmistaa kisapaikan tasurillakin!

Myös Pohjois- ja Keski-Amerikassa alkavat MM-karsinnat olla pikkuhiljaa taputeltu. Costa Rican tilanne on sellainen, että se tulee etenemään jatkokarsintaan kisapaikkansa kanssa. USA puolestaan on varmasti kisoissa, jos se ottaa päätöskamppailussa edes pisteen Costa Ricalta.

Costa Ricalla on alla kolme voittoa lohkon peleistä. Näistä kovin suoritus on ehdottomasti voitto Kanadasta, joka johtaa lohkoa ja on pitkän tauon jälkeen menossa MM-kisoihin. Costa Ricalla ei ole lohkon kärkijoukkueiden tulivoimaa, mutta ilmeiset puutteensa se korvaa taktiikalla. Peliväline annetaan kernaasti vastustajalle, muoto pysyy tiukkana, ja tilanteet käytetään hyväksi. Kyseessä on hyvin sitkeä joukkue.

Jenkit vahvistivat positiotaan hakkaamalla Panaman 5-1 ottelussa, jossa Christian Pulisic nakutteli hattutempun. Kyseessä oli varmasti joukkueen paras ottelu koko karsintojen aikana. Vakuuttavat otteet jo avauspuoliskolla antoivat mahdollisuuden ottaa avainmiehiä vaihtoon jo puoliajalla, ja säästellä voimia ratkaisumatsiin.

Costa Rican paikka jatkokarsinnoissa on taattu, ja jenkit tarvitsevat pisteen. Muuten ideaköyhässä ottelussa tasapeli saattaa olla hyvinkin tyydyttävä tulos molemmille, ja sitä yritetään pikkupanoksella. Low risk, high reward on tämän betsin henki.