FURIA - Vitality

su 09.06. Klo 18:00

Käsittämättömän huikea ottelu luvassa, kumpi voittaa?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

ECS Season 7 -liigan finaaliviikonloppu on lopuillaan. Huomenna, sunnuntaina 09.06 pelattavassa finaalissa vastakkain pelaavat todella yllättävät joukkueet. Astraliksen, NiP:n, MiBR:n ja NRG:n tiputtua finaaliin on selvinnyt nuori brasilialaisjoukkue Furia, joka haastaa Ranskan parhaan joukkueen — Vitalityn. Finaali alkaa Suomen aikaa klo: 18:00 ja se pelataan tietysti BO3 -formaatilla.

Kertoimet kertoo Vitalityn olevan pienoinen ennakkosuosikki ja suurin osa CS:n kannattajista on varmasti samaa mieltä. Vitality on todella vaarallinen joukkue, ja joukkueen tähtipelaaja Mathieu ”ZywOo” Herbaut näyttää olevan pelikunnossa. ZywOo tykitti lauantain välieräottelussa NRG:tä vastaan huikean 1,72 ratingin ja jäi tapoissa plussalle kolmenkymmenen fragin verran. Uskomaton suoritus ja ilman ZywOota ei ottelu olisi päättynyt 2-0 Vitalitylle.

ZywOo on Vitalylle yhtä tärkeä palanen, kuin esimerkiksi Oleksandr ”s1mple” Kostyliev on Natus Vincerelle. Nuorukainen kantaa joukkuettaan reppuselässä ottelusta toiseen, kun joukkueen vanhukset laahaavat perässä. Tosin onhan heilläkin todella tärkeät roolit joukkueen pärjäämisen kannalta. Jonkun pitää hoitaa avaustappojen saaminen ja toisen pitää turvata selusta. Kaikki eivät voi olla tähtipelaajia…

Talleta 10€ – saat 50€ pelirahaa!

Coolbetin huippubonus uusille pelaajille - kympillä 50€ pelirahaa!

…paitsi Furiassa. Kaikki Furian pelaajat ovat yksilöllisesti todella taitavia ja monipuolisia. Se tekee Furiasta hyvin arvaamattoman ja vaarallisen joukkueen. Vitalityn tuskan voi kuvitella, kun he iltamyöhäsellä katsovat Furian edellisiä otteluita oppimistarkoituksessa, kun sieltä ei löydy muuta, kuin aivan hysteerisen kovaa ampumista ja todella hyviä ristitulia. Furia pelaa lähes jatkuvasti defaulttia eli heidän pääsääntöistä terroristipuolen asetelmaa, jossa pelaajia lähetetään pareittain ympäri kenttää haistelemaan. Tätä ei voi opetella.

Vitality on hyvin rasvattu koneisto, jossa kaikki osapuolet tekevät oman hommansa useimmiten. Furia taas on todellinen sekamelska, jossa kaikki voi tehdä kaikkea lennosta ja flow:n mukana. Ottelusta tulee hyvin mielenkiintoinen.

Vitality tekee myöskin todella paljon virheitä. Esimerkiksi tässä turnauksessa Vitality on hävinnyt eniten kierroksia heikkoja ostoja vastaan CS-tilastonero Petar Milovanovic:n mukaan. Vitality on hävinnyt viisitoista kierrosta heidän kahdeksassa pelatussa kartassa.

Furialla on pieni etu ottaen huomioon kaikki edellisissä kappaleissa selitetyt faktat, kuin myös ottelun mahdolliset karttavalinnat. Furia tulee poistamaan Dust 2:n, jota joukkue ei pelaa ollenkaan. Heidän onnekseen kyseessä on yksi Vitalityn parhaista kartoista, joten tässä Furia saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Vitality tulee poistamaan Trainin tai Vertigon, sillä kyseessä on kaksi Vitalityn ylivoimaisesti vähiten pelattua karttaa. Joukkueiden karttavalinnat ovatkin mielenkiintoisia. Vitality ja Furia ovat niin äärimmäisen hyvin treenattuja joukkueita, että heillä ei kummallakaan ole selkeästi huonoja karttoja, vaan joukkueet pystyvät pelaamaan lähes karttaa, kuin karttaa. Tämän takia karttakohtaisia tasoituksia ei kannata laittaa tähän otteluun.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr. Veto maksaa isäntänä viulut!