su 09.12. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

CS:GO EPL Finals: Astralis – Liquid | Grand Slam odottaa ottajaansa

ESL Pro Leaguen finaalitapahtuma on loppuhuipennusta vaille valmis. Tanskassa täyden areenan edessä mestaruudesta taistelevat ”kotijoukkue” Astralis sekä amerikkalaistaustainen Team Liquid. Joukkueet kohtasivat jo aiemmin turnauksessa, jolloin Astralis oli parempi kartoin 2-0.
Team Liquid tuhosi eilisessä välierässä vastustajansa MIBRin suoraa kahdessa kartassa, brasilialaisten jäädessä alle 10 kierrokseen molemmissa kartoissa, yllättäen jopa omassa karttavalinnassaan. Sarja tiivistyi lähinnä yhden pelaajan, Keith ”NAF” Markovicin ympärille, joka oli täysin pitelemätön koko sarjan lyöden tauluun kahteen karttaan ratingin 1,98 ja +33 KD:n. Järkyttävän kovat lukemat riippumatta kuka on vastustaja ammattilaistasolla.
Astralis selvitti oman välieränsä niin ikään suoraan 2-0, vieden oman karttansa selkeästi ja mouzenkin kartan neljän kierroksen erolla ilman suurempia vaikeuksia. Joukkueen tekeminen on ollut todella vahvaa. Kaikki turnauksen pelit ja mahdollinen ”grand slam” selkeästi kiinnostaa tanskalaisia kotiyleisön edessä – huolimatta haastatteluissa annetuista kommenteista siitä, että grand slamin sinetti olisi hienompaa saavuttaa isommassa turnauksessa.
Huolimatta Liquidin hyvistä otteista muita joukkueita vastaan, täytyy muistaa huomioida, että Astralista vastaan joukkue oli jo kertaalleen täysin vastaantulija. Tanskalaiset saavat illasta täyden yleisön tuen, kun areena on pakkautunut täyteen Astraliksen faneja ympäri Tanskaa. Tämän lisäksi Astraliksella on Nicolai ”device” Reedtz, tämän hetken paras AWP pelaaja, mikäli arvioidaan suoritusten tasaisuutta.
Device pelaa todella harvoin huonoja pelejä ja on käytännössä aina joukkueensa eniten tappoja saava pelaaja. Varsinkin paikkojen vaihtaminen AWP-pelaamisessa tuottaa vastustajalle todella paljon harmaita hiuksia. Liquidin tärkein tehtävä voiton kannalta on joko taktikoida device pimentoon kiertämällä hänen sijaintinsa tai vaihtoehtoisesti Nick ”nitro” Cannellan on voitettava oma match-uppinsa häntä vastaan.

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Karttoja tarkastellessa fakta on, että Liquid ei saa valittua itselleen yhtään tilastollisesti suosivaa karttaa. Vaihtoehtoina on huonoja ja vähemmän huonoja karttoja Astralista vastaan. Totuttuun tyyliin molemmilla on omat karttansa, joita joukkueet eivät pelaa koskaan ja ne poistetaan ensimmäisessä karttojen poistamisvaiheessa. Liquidille valitettavasti Astralis ei pelaa lainkaan Cachea, joka on Liquidin paras kartta (ja kenties ainoa, jossa joukkueella olisi prosentuaalinen etu). Liquid puolestaan ei pelaa Trainia, mutta se ei ole myöskään Astraliksen suuressa suosiossa, joten kartan poisto suhteessa Cacheen on merkityksetön.
Ensimmäisenä karttanaan Astralis tulee suurella todennäköisyydellä valitsemaan Nuken, jossa joukkueella on kohta 30:n pelin voittoputki, ja joukkue on antanut vain kerran yli 10 kierrosta vastustajalle tässä voittoputkesa. Liquidille paras vaihtoehto omaan ensimmäiseen karttaan on Inferno, vaikka Astraliksen voittoprosentti kartassa onkin viimeiseltä kolmelta kuukaudelta 84%. Toisena karttana tanskalaiset ottavat Overpassin ja jälleen Liquid joutuu arpomaan vähiten huonon vaihtoehdon, joka on todennäköisesti Mirage. Tämä jättää ratkaisevaksi viidenneksi kartaksi Dust2:n.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Ennustetut karttavalinnat (järjestys joukkueiden välillä voi olla eri):

Astralis 1. kartta: Nuke
Liquid 1. kartta: Inferno
Astralis 2. kartta: Overpass
Liquid 2. kartta: Mirage
Ratkaiseva kartta: Dust 2
Paperilla katsottuna Liquidin voitto vaatii käytännössä ihmeen. Jo yksittäisen kartan voittaminen näyttää heikolle puhumattakaan kokonaisen sarjan voittamisesta. Tästä syystä lapulle poimitaan Astraliksen oma ensimmäinen karttavalinta -3,5 kierroksen tasoituksella. Liquidin omaan karttaan otamme yli 25,5 kierrosta – tämä veto osuu 16-10 tai tiukemmalla tuloksella. Viimeisenä kohteena poimimme Astralis -2,5 karttaa koko ottelusarjaan, koska joukkue on vain yksinkertaisesti täysin omalla tasollaan verrattuna muihin joukkueisiin.