pe 07.12. klo 20:15

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CS:GO EPL Finals: Team Liquid – NaVi | Titaanien taisto

Illan EPL:n finaalien neljännesvälierissä kohtaavat amerikkalainen Team Liquid sekä CIS-taustainen Natus Vincere, jossa pelaa useiden tällä hetkellä maailman parhaana pelaajana pitämä Aleksandr ”s1mple” Kostyliev, jonka pelisuoritukset ovat olleet koko vuoden kriittinen menestystekijä koko joukkueelle.
Joukkueiden lähtökohdat illan puolivälieriin ovat erilaiset Liquid koki edellisellä kierroksella selkeän tappion Team Astralikselle, joka oli varsinkin omassa kartassaan Nukessa vailla vastusta. NaVi taas selvitti tiensä puolivälierään voittamalla Ghostin kolmessa kartassa, kun kanadalaisten peli romahti viimeiseen karttaan.
Turnauksen tilastoja silmäillessä s1mple on totuttuun tyyliin omalla kärkipaikallaan joukkueen sisäisessä vertailussa ja koko turnauksen toisena HLTV-ratingissa (rating 1,31 ja KD 1,44). Liquidin paras pelaaja tähän mennessä pelatussa viidessä kartassa on Keith ”NAF” Markovic, jonka tilastot eivät kalpene liikaa s1mplen rinnalla (rating 1,29 ja KD 1,53). Nämä ovat todella kovat lukemat ottaen huomioon pelisarjan Astralista vastaan.
NaVin ongelmat eivät ole tähtipelaajissa vaan materiaalin laajuudessa. Joukkueen peli on suurimman osan kartoista s1mplen ja Denis ”electronic” Sharipovin varassa. Näiden kahden takana loppujoukkueen ratingit ovat yhden tuntumassa, Flamien ja Zeuksen ratingit ovat jopa alle sen. Liquidin leiristä ainoa alle yhden ratingin pelaaja on TACO, jonka pelisuorittaminen on ollut hyvin ailahtelevaa jo pidemmän aikaa.

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Voittaakseen ottelusarjan NaVi tarvitsee s1mpleltä jälleen yli 30 tapon pelejä. NaVin riflepelaajat eivät pärjää Liquidin riflepelaajia vastaan ilman ylisuorittamista, joten s1mplen AWP-pelaamiselta vaaditaan tulosta ja kierroksen avaustappoja. Liquid on myös pelannut huomattavasti paremmin joukkueena, jota puoltaa myös tilastot FA (Flash Assists) 0,22 vs 0,11, eli Liquid on tähän mennessä saanut tuplasti enemmän kierrosta kohden tappoja flash-kranaattien avulla.
Joukkuepelaaminen korostuu myös avaustappojen ja glutch tilanteiden voittoprosenteissa. Liquid on ollut selkeästi parempi voittamaan sekä 5v4 (78,1% vs 71,4%) että 4v5 (32,1% vs 23,5%) tilanteet. Varsinkin 4v5 tilanteissa ero on selkeä NaViin verratessa, mikä tarkoittaa käytännössä, että s1mplen mahdollisten avaustappojen hyöty on pienempi kuin edellisissä ottelusarjoissa.
Tarkastellessa joukkueiden karttojen havaitaan, että joukkueiden suosikkikartat ovat hyvin lähellä toisiaan. NaVi ei pelaa ollenkaan Cachea ja Liquid ei pelaa Trainia, joten nämä kartat poistetaan ennen ensimmäisten pelattavien karttojen valintaa. Liquidin paras kartta jäljelle olevista kartoista on tällä hetkellä Inferno, ja vaikka NaVi pitää myös ko. kartasta Liquid todennäköisesti päätyy silti valitsemaan sen.
NaVilla on omassa kartassaan enemmän pelivaraa, sekä Overpass ja Dust2 ovat suosiollisia karttoja Liquidia vastaan, joten NaVi saa edun toiseen karttaan itselleen joka tilanteessa paperilla. Viimeistä karttaa ennen joukkueet poistavat jälleen yhdet kartat, joka NaVin kohdalla on todennäköisesti Nuke ja Liquidin kohdalla Overpass/Dust2 riippuen NaVin edellisestä valinnasta. Viimeiseksi kartaksi jää tällöin Mirage.
Ennakko karttavalinnoista:
Liquidin kartta: Inferno
NaVin kartta: Overpass
Decider kartta: Mirage
Molemmilla on hyvät mahdollisuudet viedä oma karttansa, varsinkin s1mplen yleensä suorittaessa toisen pelin paremmin kuin ensimmäisen. Tästä johtuen pelivalintoina tänään toimii Liquidin oman kartan voitto tasoituksella, koska joukkueen formi tällä hetkellä Infernossa on todella väkevä sekä ottelusarjaan yli 2,5 karttaa, koska 2-0 kumpaan tahansa suuntaan on epätodennäköistä, varsinkin huomioiden NaVin taipumuksen kolmen pelin sarjoihin.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ