to 20.09. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CS:GO FACEIT Major: BIG – NaVi | Go BIG or go home

FACEIT Major jatkuu pääturnauksen playoff-vaiheella – mukaan on valikoitunut kahdeksan turnauksen parasta joukkuetta, joiden joukkoon mahtuu useampikin yllätysnimi. Yksi näistä on varmasti monien silmissä saksalainen BIG, joka toki on väläytellyt taitojaan aiemminkin, mutta joukkueen suorittamisen taso turnauksessa on ollut käsittämättömällä tasolla ennakko-odotuksiin nähden. Matkan varrella kaatui Faze, Tyloo ja HellRaisers selkeillä rundieroilla, joten selittelyille jatkopaikan suhteen ei jäänyt sijaa. Natus Vincere taas kaatoi 3 voittoisan pelin aikana Fazen, NiPin ja Fnaticin, joista varsinki Fnatic oli todella hengetön koko karsintojen ajan, ja sai yleisön kyseenalaistamaan koko legenda-konseptin toimivuuden.

Team Maps RW% OpK MultiK 5v4% 4v5% Traded% ADR FA
GermanyBIG 4 60.2% 58.1% 1.04 75.9% 38.5% 23.3% 23.1 0.28
UkraineNatus Vincere 4 59.0% 56.2% 0.85 84.7% 26.1% 23.6% 21.5 0.23

BIGin katalysaattori ja voimavara turnauksessa on ollut AWP-pelaaja smooya, joka on tähän mennessä neljään peliin pelannut keskiarvollisesti ratingilla 1.54, mikä on selkeästi turnauksen paras suoritus. Kaikissa voitetuissa kartoissa smooya on dominoinut tarkkuuskiväärien keskinäistä match-uppia murskaavilla tilastoilla. Smoyya on ottanut myös keskimäärin 0,17 avaustappoa kierrosta kohti vajaan 70 onnistumisprosentilla. Vastaan asettuvalla Navilla löytyy kuitenkin asettaa vastaan 2 top 10 avaustappajaa koko turnauksessa: electronic ja monien maailman parhaana pelaajana pitämä s1mple. Mikäli BIG mielii jatkaa voittojen tiellä tarvitsee smooyan pitää sama suoritustaso yllä sekä muiden pelaajien nostaa hieman omaa tasoaan, varsinkin avaustappojen osalta, koska Navi on onnistunut voittamaan 5v4 tilanteet todella kovalla prosentilla (84,7%). Käytännössä tämä tarkoittaa, että mikäli NaVi voittaa entrytaiston BIGin kanssa, on karttojen voittaminen todella haastavaa. Tilannetta helpottaa, että BIGillä on selkeästi parempi 4v5 -tilanteiden voittoprosentti.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Karttojen osalta molemmilla löytyy pysyvät permabannit: NaVi Cache ja BIG Mirage. Omina ensimmäisinä valintoinaan NaVilla on selkeä etu Overpassista, joka todennäköisesti päätyy pelattavaksi. BIG taas joutuu miettimään tarkemmin, mutta ottaa todennäköisesti kartakseen Dust2:n, jossa etu on vastaavasti BIGillä. Tämän jälkeen lopuista kolmesta kartasta Train on selkeästi heikompi BIGille, joten se on todennäköinen BIGin banni. Jäljellä olevat kartat Inferno ja Nuke ovat joukkueiden välillä todella tasaväkisiä ja valinta riippuu missä järjestyksessä joukkueiden karttojen valinnat ja poistot etenevät.
Peilaten kokonaistilannetta on BIG asetettu todella suureksi altavastaajaksi suhteessa joukkueen mahdollisuuksiin voittaa Navi. Overpassissa BIGillä tulee olemaan todella hikinen iltapuhde, mutta muuten joukkueella on kaikki edellytykset edetä major-turnauksen välieriin. Lapulle otetaan siis BIGin voittoa kertoimella pitkälle yli 3 kertoimella. Tämän lisäksi poimitaan karttaoveri, koska johtuen molempien permabanneista, pääsee NaVi pelaamaan itselleen vahvaa karttaa Overpassia, jonka se todennäköisesti vie.