FACEIT Major su 09.09. klo 15:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CS:GO: FACEIT Major | Jaossa viimeiset paikat uusien legendojen joukkoon

FACEIT Majorin pääkarsinnan viimeisenä päivänä kohtaavat Optic ja BIG, joita molempia voisi kuvailla tähän mennessä turnausta sanalla pettymys. BIGin voitot ovat tulleet turnauksen ennakkoon yhtä heikointa joukkuetta Renegadesia ja eilen Gambittia vastaan. Gambitin tähtipelaaja mou oli eilen täysin pimennossa ja pelasi selkeästi turnauksen heikoimman pelin saavuttaen vaatimattomat 8 tappoa koko pelissä. Optic taas on onnistunut nappaamaan voitot turnaukseen siipirikkoisena saapuneesta Virtus.Pro:sta sekä aasian ylpeydestä Tyloosta. Opticilla oli jo tilaisuutensa varmistaa paikkansa jatkoon eilen HellRaisersia vastaan, mutta ISSAA onnistui toimittamaan tarvittavat tapot HR:lle kääntäen 3. jatkoajan joukkueensa eduksi.
Joukkueiden onneksi 2-2 vaiheessa olevien joukkueiden pelit ovat bo3, joten molemmilla on varaa hävitä yksi kartta ennen turnauksesta tippumista. Lisäksi joukkueet pääsevät hyödyntämään paremmin omia vahvoja karttojaan, koska bo3:ssa molemmat saavat poistaa vain yhden kartan ennen omien karttojen valitsemista, tämä muuttaa joukkueiden voimasuhteita merkittävästi verrattuna bo1:een, jossa molemmat voivat poistaa heikot karttansa pois. Yleisesti ottaen Opticilla on pieni etu yksilötasolla, joukkueen johtotähtien k0nfigin ja cajunb:n tarjotessa tulivoimaa kärkitiimienkin haastamiseen. BIGin menestys pyörii edelleen kaksikon gob_b ja smooyah ympärillä ja esimerkiksi eilisessä ottelussa molempian HLTV 2.0 rating oli yli 1,5, mikä on todella kovan luokan suoritus missä tahansa pelissä. Kylmä fakta on kuitenkin, että gob_b ja smooyah eivät voi pelata vastaavalla ratingilla päivästä toiseen ja muiden on silloin nostettava omaa tasoaan. Tämän lisäksi BIG sai aloittaa Nuken CT-puolelta, mikä antaa suurimmassa osassa match-upeista todella suuren henkisen yliotteen, koska lähtökohtaisesti pelin pitäisi olla vähintään 10-5 puoltenvaihdossa.

Team Maps RW% OpK MultiK 5v4% 4v5% Traded% ADR FA
GermanyBIG 4 55.0% 54.6% 0.93 74.6% 32.0% 21.1% 27.7 0.41
DenmarkOpTic 4 47.0% 49.0% 0.74 74.7% 19.7% 19.5% 22.5 0.17

Optic tuleekin todennäköisesti keskittymään smooyahin AWP pelaamisen ympärille flashaamalla potentiaaliset paikat, joista smooyah pelaa peliä tai ainakin vähintään huolehtimalla, että smooyahista saadaan trade tapon jälkeen. Tilastojen valossa varsinkin flashien käytössä on parantamisen varaa, koska Opticin FA on vain 0,17 BIGin 0,41 vastaan. Lisäksi toinen selkeä parannuksen paikka Opticilla on jäljestä pelaaminen, koska 4v5 tilanteista Optic on onnistunut kääntämään voitoksi vain 19,7% mikä on yksi turnauksen alhaisimmista luvuista. Opticin terroristipuolen pelaaminen on ollut todella heikkoa kaikissa turnauksen peleissä ja tähän tulee toivon mukaan tänään korjaava liike.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Karttojen valintojen ennakoimme menevän seuraavasti (joukkueiden järjestys voi olla eri):

  • Optic poistaa Cachen
  • BIG poistaa Miragen
  • Optic valitsee Overpassin
  • BIG valitsee Dust2:n
  • Optic poistaa Nuken
  • BIG poistaa Trainin
  • Valittiin Inferno

Overpass on selkeästi tilastojen ja viimeaikaisten otteiden valossa Opticin kartta ja joukkueen pitäisi pystyä voittamaan oma karttansa ilman suurempia ongelmia. Dust2:n on noin samassa suhteessa BIGin kartta kuin edellinen Opticin. Näin ollen jatketaan todennäköisesti kolmanteen karttaan, joka on Inferno. Opticilla on Infernossa todella vahva terroristipuolen pelaaminen ja tämän merkitys korostuu entisestään, koska suuri osa FACEIT Majorin joukkueista on ollut todella suurissa vaikeuksissa terroristeina Infernossa. Viimeisen kartan ollessa Inferno ovat voimaluvut Opticin puolella noin 55-45. Pelivalintoina illan kamppailuun toimiikin Opticin voitto, jolle tarjotaan yli 2 kerrointa sekä o2,5 karttaa, koska molempien joukkueiden pitäisi pystyä hoitamaan omat karttavalintansa kotiin.