FACEIT Major la 22.09. klo 18:15

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CS:GO FACEIT Major: MIBR – NaVi | Kuka pysäyttää S1mplen?

FACEIT Major jatkuu lauantaina välierien muodossa, joista ensimmäisessä kohtaavat Made in Brazil ja Natus Vincere. Molemmat ovat tavallaan odotettuja joukkueita välierissä, mutta toisaalta hieman yllättäviä. MIBR oli vielä reilu kuukausi sitten aivan hukassa oman lineuppinsa kanssa, ja joukkueella oli selkeitä sisäisiä ongelmia, jotka estivät peleissä pärjäämisen. NaVi taas on pidetty jo pitkään top5 joukkueena maailmassa, mutta tietyllä tapaa joukkuetta leimaa edelleen epätasaisen joukkueen maine johtuen menneisyydestä.
Kun tarkastellaan joukkueiden turnausta tähän mennessä, havaitaan nopeasti, että NaVi on ollut yksilötasolla todella käsittämättömällä tasolla. Tällä hetkellä turnauksen top 4 pelaajien osalta sisältää 3 NaVin pelaajaa: S1mple (1.45 rating), electronic (1.44 rating) ja flamie (1.31 rating). Vertailun vuoksi MIBRin parhaat ratingit löytyvät coldzeralta (1.25) ja Fallenilta (1.22). MIBRin kannalta tärkein ongelma onkin, miten joukkue pysäyttää koko turnauksen ilmiliekeissä olleen kaksikon: S1mple ja electronic.

Team Maps RW% OpK MultiK 5v4% 4v5% Traded% ADR FA
UkraineNatus Vincere 6 64.8% 57.2% 0.92 85.5% 37.1% 23.7% 22.2 0.26
BrazilMIBR 9 55.0% 59.5% 0.89 75.0% 25.6% 20.1% 22.5 0.37

Myös joukkueiden keskinäiset tilastot tukevat NaVin tämän hetken tekemistä. Joukkueella on turnauksen paras 5v4 tilanteiden voittoprosentti (85,5) sekä selkeästi parempi voittoprosentti 4v5 tilanteissa verrattuna MIBRiin. MIBR ei tule pärjäämään ottelusarjassa pelkällä coldzeran tulivoimalla, vaan joukkueen on voitettava tiimitasolla kamppailut, eli haettava esimerkiksi aggressiivisia flash-pelejä yllättääkseen Simplen ja electronicin omista positioistaan. Varsinkin NaVin karttavalinnassa MIBR tarvitsee myös voittoja pistoolikierroksista tai muuten Simple ja kumppanit pääsevät rullaamaan karkumatkalle ennen kuin peli kerkeää varsinaisesti edes alkamaan.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Karttatasolla tarkasteltuna huomataan, että molemmilta löytyy oma permabanninsta, joka käytännössä mahdollistaa, että molemmat saavat omaksi karttavalinnakseen vahvasti suosivan kartan. Cachen ja Nuken poistamisen jälkeen NaVi todennäköisesti haluaa pelata joko Overpassia tai Trainia ja vastaavasti MIBR haluaa pelaa omana valintanaan Infernoa tai Dust2:sta. Ottelusarjan kolmas kartta riippuu pitkälle, mutta todennäköisesti siihen valintana on Mirage, joka on ainoa lähelle tasainen match-up karttojen osalta näiden kahden joukkueen välillä.
Tämän takia pelivalintana otteluun toimiikin yli 2,5 karttaa, koska molemmat joukkueet omaavat suuren todennäköisyyden hoitaa oman karttansa. Tämän lisäksi poimimme lapulle NaVin omaa karttavalintaa -2,5 kierroksen tasoituksella, koska joukkue saa valittua itseään todella vahvasti suosivan kartan. Jälkimmäisen kohteen joutuu kyttäämään karttojen valintavaiheen jälkeen, koska täyttä varmuutta ei ole kumpi saa valita karttansa ensimmäisenä.