FACEIT Major su 23.09. klo 20:10

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CS:GO FACEIT Major: NaVi – Astralis | Jatkuuko tanskalaisrosterin dominointi?

FACEIT Major on edennyt loppusuoralle, kun sunnuntai-iltana kohtaavat eilisen välierien voittajat Natus Vincere ja Astralis. NaVi eteni finaaliin lopulta yllättävän helposti kukistaen MIBRin suoraan kahdessa kartassa ilman suurempia ongelmia. Samaten Astralis selvitti jopa hieman yllättäen tiensä finaaliin suoraan kahdessa kartassa, sillä Liquidia pidetään laadukkaampana joukkueena kuin NaVi. Astraliksen ja Liquidin välistä välierää tituleerattiinkin turnauksen henkiseksi finaaliksi.
NaVin voiton takuumiehinä toimi tuttu kaksikko: s1mple ja electronic. Molempien HLTV-rating oli ottelusarjassa yli 1,4 – s1mplen toimittaessa todella korkean 1,57 ratingin ja +24 KD:n kahteen peliin. Menneissä turnauksissa ongelma on ollut, että NaVi on yhden miehen varassa liikaa, mutta tämän turnauksen ajan joukkueesta on löytynyt karttaan kuin karttaan tulivoimaa useamman pelaajan voimin. Astralis taas on suorittanut tasaisella rintamalla AWP-pelaaja devicen takana. Joukkueen kaikki pelaajat ovat yli 1.00 ratingilla turnauksessa ja kukaan yksittäinen pelaaja ei muodosta heikkoa lenkkiä joukkueessa.

Team Maps RW% OpK MultiK 5v4% 4v5% Traded% ADR FA
UkraineNatus Vincere 8 65.6% 57.1% 0.98 86.2% 38.6% 24.1% 24.4 0.29
DenmarkAstralis 8 62.0% 61.5% 0.89 77.8% 36.7% 24.4% 39.7 0.23

Tilastotasolla tarkasteltuna NaVi on turnauksen paras joukkue. Joukkueella on turnauksen paras kierrosten voittoprosentti sekä murskaava 86,2 voittoprosentti 5v4 tilanteissa. Joukkue on myös voittanut lähes 40 prosenttia 4v5 tilanteista, mikä on todella kova suoritus kokonaisen turnauksen ajalta. Astraliksen etuna tilastoista on korkeampi avaustappoprosentti, mikä edesauttaa saamaan enemmän 5v4 tilanteita, jotka myös tanskalaiset ovat hoitaneet todella hyvällä prosentilla. Lisäksi device ja kumppanit ovat tehneet selkeästi keskimääräistä vahinkoa kierrosta kohden. Käytännössä tämä tarkoittaa, että NaVin jokainen kierros tulee keskimäärin kalliimmaksi, jolloin pankin kerryttäminen tuleville kierroksille on haastavaa.
Tasaiset lähtökohdat huomioiden tuleekin pistoolikierroksilla olemaan äärimmäisen suuri merkitys otteluiden lopun kannalta. Näiden voittaminen on kriittistä varsinkin NaVille, koska ostokierroksilla Astralis on aina niskan päällä, ja joukkue on todistanut jo useaan kertaan, että pystyy voittamaan kartat riippumatta pistoolikierrosten lopputuloksesta.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Karttatasolla tarkasteltuna tilanne on vähintään mielenkiintoinen. Molempien joukkueiden permabanni on Cache, mikä jättää mahdollisuuden psykologisille peleille, eli kumpi haluaa tai joutuu käyttämään banninsa Cacheen. Todennäköisesti tämän joutuu toteuttamaan NaVi, joka ei missään nimessä halua pelata karttaa, sillä Astralis on todistanut olevansa hyvä kartassa kuin kartassa. Ylipäätään tämän hetkisissä pelattavissa kartoissa ainoastaan Train on lievästi NaVi-merkkinen, muiden karttojen ollessa Astraliksen puolella. Tanskalaiset saavatkin siis käytännössä varmasti itselleen kaksi suosivaa karttaa kolmesta, ja yhden lähelle tasaisen.
Astralis on asetettu syystä ennakkosuosikiksi otteluun sillä joukkue on pienistä yksittäisistä huonoista hetkistä huolimatta todistanut edelleen olevansa joukkue, jonka muut haluavat jatkossakin voittaa. Mikäli Astralis poistaa Trainin ja jättää NaVin päätettäväksi Cachen poiston, saa joukkue jo kaksi ensimmäistä karttaa itseään suosivaksi. Tästä syystä lapulle poimitaan Astraliksen 2-0 voitto, sekä Astraliksen omaa karttavalintaa kierrostasoituksella.