su 02.09. klo 12:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CS:GO: Ninjas in Pyjamas – Astralis | Kumpi joukkueista marssii semifinaaliin?

Dreamhack Masters Stockholm 2018 – Välierä
Klo. 12.00
Dreamhack Masters Stockholm lähenee loppuaan, kun viimeinen turnauspäivä on edessä. $250 000 palkintopotin kykenee voittamaan enään neljä joukkuetta, jotka ovat NiP, Astralis, Mousesports ja North. Päivän ensimmäinen välierä on turnauksen ehdottomasti kuumin peli, sillä kyseessä on pohjoismaiden derby — NiP vs Astralis.
Ennen juuri loppunutta epävirallista taukoa, olisi tämä ollut selvä jo ennen kuin se ehtisi alkaa. Astralis on dominoinut CS:n turnauksia jo yli puoli vuotta täysin ylivoimaisesti. Tauko ei ilmeisesti aina tee hyvää, sillä koko Astraliksen sakki on ollut hieman unessa koko turnauksen ajan.

Turnauksen kulku

Astralis aloitti turnauksen todella vahvasti voittamalla australialaisjoukkue Grayhoundin dominoivasti 16-3. Kaikkien yllätykseksi Astralis kuitenkin hävisi toisen ottelunsa, jossa joukkue kohtasi maanmiehensä Northin. Astralis hävisi ottelun todella tiukasti 2-1. Kolmannessa ottelussa Astralis sai vastaansa kiinalaisjoukkue Tyloo:n, josta Astralis nappasi 2-1 voiton tasaisen väännön jälkeen. Neljännessä ottelussa Astralis kohtasi brasilialaisjoukkue MiBR:n. Astralis otti tiukan, mutta varman voiton lukemin 2-0.
NiP on pelannut todella hyvää peliä läpi turnauksen. Joukkue on kohdannut NRG:n, Ghostin ja Heroicin, joista kaikista on napsunut täydet pisteet. NiP on osoittanut olevansa valmis edessä olevaan major-turnaukseen, mutta edessä oleva ottelu Astralista vastaan on kaikkein tärkein. Finaalipaikka major-turnausta edeltävässä turnauksessa olisi huikea helpotus NiP:n joukkueelle.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Tilastoja

Prosentuaalisesti Astralis on ollut todella paljon parempi joukkue viimeisen kolmen kuukauden aikana. NiP on ollut suurissa vaikeuksissa oman pelinsä kanssa tämän ajan, mutta vaikeukset näyttäisivät vihdoin olevan ohi. NiP:n CT-puoli on ollut varsin upeaa katseltavaa turnauksen ajan, ja näyttäisi siltä, että joukkue on tehnyt huiman parannuksen viime kuun tauon aikana.

Team Maps RW% OpK MultiK 5v4% 4v5% Traded% ADR FA
Denmark Astralis 9 59.1% 57.0% 0.90 77.9% 34.3% 20.0% 25.9 0.24
Sweden NiP 6 59.5% 63.2% 0.93 78.1% 28.1% 21.0% 23.0 0.22

Arvioidut karttavalinnat

Joukkueet ovat olleet hyvin tasaisia tässä turnauksessa. Joukkueiden kierrosvoittoprosentti, 5v4-tilanteiden voittoprosentti, tappojen tradeprosentti, ja jopa valokranaattien assistausprosentti ovat kaikki todella tasaisia. NiP on hieman parempi saamaan ensimmäisiä tappoja, mutta vastineeksi Astralis on hieman parempi voittamaan kierroksia olessaan yhden miehen alivoimalla.
Joukkueet jakavat samat kartat keskenään. Molemmat joukkueet pitävät Trainista, Nukesta, Miragesta ja Overpassissa. Astralis ja NiP eivät kumpikaan myöskään pidä Cachesta. Joukkueet pääsevät siis pelaamaan itselleen mieluisissa kartoissa, joten 2-0 tulos molempiin suuntiin on huomattavasti todennäköisempi, kuin 2-1.
NiP:llä ei ole ns ”permabannia”, vaan joukkue poistaa jokaisessa pelissä eri kartan riippuen vastustajasta, ja pelaajien mielipiteistä. Astralis taas yleensä poistaa Cachen, sillä joukkue hyvin harvoin pelaa kyseistä karttaa, ja pitää sitä omana permabannina.
Valintojen järjestys on satunnainen.

  • NiP remove Dust 2
  • Astralis remove Cache
  • NiP pick Train
  • Astralis pick Nuke
  • NiP remove Mirage
  • Astralis remove Overpass
  • Kolmas kartta = Inferno

Onko NiP vielä valmis haastamaan Astraliksen?

On selvää, että Astralis on paperilla, tilastollisesti ja pelillisesti parempi joukkue kuin NiP. Kuitenkin näiden joukkueiden väliset pelit ovat aina olleet täysin omaa luokkaansa. NiP:n ja Astraliksen väliset derbyt ovat aina olleet todella tasaisia vääntöjä, joiden voittajaa on ollut hyvin hankala veikata. Sama linja tulee jatkumaan tässä Dreamhack Masters Stockholm-turnauksen välieräottelussa. Astralis on ollut hieman unessa koko turnauksen, joka antaa paljon parantaneelle NiP:lle todella hyvät mahdollisuudet voittaa jopa koko ottelu.
Jos allekirjoittaneelta kysytään, niin NiP on todellakin valmis tähän välierään. Joukkue on ollut todella energinen läpi turnauksen, ja joukkue lähtee otteluun todella isot odotukset silmissään. Nyt on se hetki, kun NiP:n täytyy näyttää kyntensä. Major-turnaus kolkuttelee ovella ja NiP:llä on pitkä matka sen turnauksen kärkikahinoihin, joten nyt jos koskaan on aika näyttää, mihin tämä ruotsalaisjoukkue pystyy.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa