CS la 13.10. klo 15:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CS:GO, StarSeries i-League Season 6: Optic – ENCE | Suomilasit päähän!

StarSeries i-League Season 6

Ukrainassa pelattava StarSeries i-League Season 6 on lopuillaan ja turnaus on edennyt jo välieriin. Ensimmäisessä välierässä tanskalaisjoukkue Optic saa vastaansa suomalaisen ENCE:n. Tämän illan välieräottelut pelataan BO3, eli paras kolmesta-formaatilla. Molemmat joukkueet haluavat varmasti kovasti päästä finaaliin.
Ottelusta on tulossa todella mielenkiintoinen, sillä ENCE ja Optic ovat keskenään erittäin tasainen ottelupari. ENCE:n tie tässä turnauksessa on näyttänyt helpolta. Suomalaiset pääsivät lohkoista jatkoon kolmella suoralla voitolla. ENCE voitti lohko-otteluissa Opticin, TyLoon ja Imperialin.
Aleksi “allu” Jallin johtama suomalaisjoukkue voitti lohkovaiheessa kaikki kuusi pistoolikierrosta. Tämä sai alan asiantuntijat pohtimaan, riittääkö joukkueen rahkeet pidemmälle, mikäli pistoolikierroksia ei enää voitetakaan samaan tahtiin. Eilisessä puolivälierässä ENCE kuitenkin todisti, että nälkää löytyy.
Perjantain ottelussa BIG:ä vastaan ENCE voitti vain 3/6 pistoolikierrosta. ENCE kuitenkin voitti ottelun itsevarmasti 2-1 (20-22 Overpass, 16-9 Nuke, 16-10 Train). ENCE:llä oli huomattavasti vähemmän ensimmäisiä tappoja ja BIG voitti kyseisen tilaston lukemin 52-41. ENCE pelasi siis 4v5-tilanteet järjettömän hyvin, mikä on tähän mennessä uutta suomalaisjoukkueelle.

Team Maps RW% OpK MultiK 5v4% 4v5% Traded% ADR FA
Finland ENCE 74 54.3% 52.4% 0.87 75.7% 30.5% 21.3% 22.7 0.20
Denmark OpTic 55 51.1% 51.4% 0.80 71.2% 29.9% 19.9% 18.8 0.17

Kuten yllä olevasta taulukosta näkee, ENCE on tähän mennessä saanut hieman yli puolet ottelun avaustapoista. ENCE on myös tilastojen mukaan todella vahva joukkue 5v4 tilanteissa. Eilinen ottelu lupaa todella hyvää tulevaisuuden ja tämän ottelun kannalta.
Yllä olevan taulukon mukaan ei ole aluetta, jossa Optic olisi parempi kuin ENCE. Suomalaiset saavat enemmän avaus- ja monitappoja heidän ollessa myös parempia 5v4-, ja 4v5-tilanteissa. ENCE:n “trade-frag”-prosentti on myös korkeampi, ja suomalaisten kranaattien käyttö on tanskalaisia parempaa.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Huippudiili: talletus tuplana 200€ asti + 20€ ilmaisveto

Karttavalinnat

Ottelun karttavalinnat tulevat olemaan monimutkaisia. Molemmilla joukkueilla on sama “permabanni” – täten karttavalinnat tulee voittamaan joukkue, jolta löytyy enemmän munaa. Mikäli ENCE uskaltaa jättää Cachen poistamatta, kuten he viime kerralla Opticia vastaan tekivät, on suomalaisjoukkue vahvoilla.
ENCE:n kannattaisi ehdottomasti poistaa Inferno, joka on tällä hetkellä Opticin paras kartta. Tanskalaisilla on Infernossa 72,7% voittoprosentti 11:sta ottelusta – ENCE:llä saman kartan voittoprosentti on 33,3%. ENCE on pelannut Infernoa yhdeksän kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana.
Optic tulisi täten poistamaan Cachen, sillä tanskalaisjoukkue ei pelaa suomalaisjoukkueen tapaan kyseistä karttaa ollenkaan. Cachen ja Infernon ollessa pois pelistä, jäljelle jää Mirage, Train, Nuke, Dust 2, ja Overpass.
Suomalaisten paras kartta on ehdottomasti Train. Eilinen vahva voitto BIG:stä vain vahvistaa joukkueen itseluottamusta kyseisessä kartassa. ENCE:llä on 80% voittoprosentti Trainissa, ja joukkue on pelannut 15 ottelua viimeisen kolmen kuukauden aikana. Opticilla vastaavasti on 30% voittoprosentti kymmenestä ottelusta.
Optic tulee varmasti valitsemaan Miragen, jossa joukkueella on viiden ottelun voittoputki. Mirage on ainoa kartta Infernon lisäksi, jossa tanskalaiset voivat olla vahvoilla ENCE:ä vastaan. ENCE:n poistaessa Infernon, on Mirage ainoa vaihtoehto tanskalaisille.
Opticilla on 77,8% voittoprosentti Miragessa, ja joukkue on pelannut Miragessa yhdeksän ottelua. ENCE vastaavasti 68,4% voittoprosentilla on pelannut 19 ottelua, joten kyseessä on myös todella hyvä kartta suomalaisille. Viimeisenä karttana tullaan todennäköisesti näkemään Nuke tai Overpass.

Yhteenveto

Suomalaiset ovat todella vahvoilla päivän ottelussa. Pelattavat kartat suosivat ENCE:ä, mikäli suomalaiset uskaltavat jättää Cachen poistamatta. Vaikka ENCE joutuisikin poistamaan Cachen, ei tilanne olisi kuitenkaan katastrofaalinen. Optic saisi Infernon peliin, ja ENCE ei saisi Trainia. Silti ENCE:n toinen hyvä kartta Dust 2 jäisi pelattavaksi.
ENCE on tilastollisesti Opticia edellä lähes joka osa-alueella, ja suomalaisjoukkue tulee olemaan vahvoilla jokaisessa pelattavassa kartassa. Mikäli edellä mainittu optimaalinen karttavalinta tapahtuu, on ENCE:n 2-0 tulos lähempänä kuin koskaan. Täten ENCE -1,5 kertoimella 3,40 on erittäin houkutteleva veto.