NHL ke 21.04. klo 03:30

Dallas Stars - Detroit Red Wings

Dallas sai mitä halusi, mutta Detroit sinnitteli hyvin mukana!

Dallas Stars ja Detroit Red Wings kohtaavat neljästi peräkkäin ja tulevana yönä on luvassa toinen kamppailu. Viime yönä pelattu ottelu ei sen suuremmin klassikkojen joukkoon noussut, vaan tarjolla oli pitkälti puolustusvoittoista jääkiekkoa, jossa Dallas oli kuskin paikalla ja Detroit roikkui mukana.

Avauserä meni pitkälti Detroitin suunnitelmien mukaan, sillä kunnollista pelirytmiä ei tahtonut löytyä eikä kummassakaan päädyssä nähty pitkiä hyökkäyksiä ja siten myös huippupaikat jäi vähiin. Erän lopulla Darren Helmin huolimaton jäähy kuitenkin kävi kalliiksi ja Roope Hintz vei kotijoukkueen johtoon. Toinen erä mentiin enemmän Dallasin hallinnassa, mutta maalit meni vieraiden eduksi 2-1 Luke Glendeningin viimeistellessä Detroitin molemmat. Kolmanteen erään tempoa saatiin jo korkeammalle, mutta puolestaan maaleja ei nähty ja ratkaisua haettiin aina voittolaukausten avulla, josta lisäpiste jäi sitä kovasti tarvitsevalle Dallasille.

Dallasille nämä neljä ottelua on pudotuspelejä ajatellen erittäin tärkeitä, sillä tämän jälkeen vastukset kovenee. Ensimmäisestä ottelusta se sai mitä halusi, vaikka esitys ei itsessään kummoinen ollut. Tiiviillä puolustuspelaamisella se kuitenkin onnistui pitämään Detroitin poissa huippupaikoilta ja sama on varmasti tavoitteena myös tulevassa ottelussa. Detroit puolestaan sai jatkoa tuloksellisesti hyvälle jaksolle, mutta jälleen sen anti hyökkäyssuuntaan oli todella vähäistä. Toki jo valmiiksi erittäin kapeasta rosterista oli sivussa uusi hankinta Jakub Vrana sekä jo tovin sivussa olleet Robby Fabbri ja Bobby Ryan.

Kumpikaan joukkueista ei saanut parasta irti edellisessä ottelussa, mutta ottelun kuva tuskin tulee suuresti muuttumaan. Dallas pystyy pitämään Detroitin pitkät hyökkäykset ja huippupaikat vähissä, mutta toisaalta ei myöskään Dallasin hyökkäys ole mitenkään murskaava ollut tällä kaudella. Peli-idean osalta luotetaan, että ottelu ratkaistaan jälleen vähämaalisissa lukemissa ja lapulle ruksitaan underia.