NHL ti 11.04. klo 02:00

Detroit Red Wings - Dallas Stars

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Dallas on vahvassa iskussa ja valmiina pudotuspeleihin – joutuuko Detroit tyytymään tappioon viimeisessä kotiottelussa?

Detroitin kausi lähestyy loppua, kun maanantain ja tiistain välisenä yönä luvassa on kauden viimeinen kotiottelu, jossa se saa vastaansa Läntisen konferenssin kärkisijoista kuumaa kamppailua käyvän Dallas Starsin. Edellisessä ottelussa vieraat kaatoi konferenssin kärkipaikkaa pitävän Vegasin tiukan väännön jälkeen voittolaukauksilla. Detroit on ajoittain väläytellyt ja ottanut koviakin päänahkoja, mutta todennäköisesti Dallas on liian kova pala purtavaksi.

Detroitilla ei ole viime aikoina suuremmin panoksia enää ollut, mutta ajoittain ihan laadukkaitakin esityksiä on nähty, kun muun muassa Carolinasta ja Torontosta irtosi voitot. Taso on kuitenkin heitellyt suuresti, sillä viimeisimpänä Buffalo ja Pittsburgh vei voiton ja otteluissa Detroitin verkkoa heilutettiin yhteensä peräti 11 kertaa. Ykkösvahti Ville Husso oli maalilla molemmissa otteluissa, mutta kauden viimeisiin koitoksiin Magnus Hellbergille ja Alex Nedeljkovicille halutaan todennäköisesti antaa torjuntavastuuta, varsinkin kun Hussolla on ollut pientä loukkaantumista alla.

Dallas Stars

@DallasStars
History Maker, Jason Robertson 💯

Milestones x @JackDaniels_US | #TexasHockey


Dallas alkaa olemaan erittäin hyvässä iskussa pudotuspelejä ajatellen. Viimeiset 10 ottelua on tuonut seitsemän voittoa ja ennen kaikkea oma pääty on laitettu lukkoon. Maalilla Jake Oettinger on jatkanut vakuuttamista ja kyseisellä 10 ottelun otannalla Dallasia vastaan on tehty vain 26 maalia. Rautaisen alakerran lisäksi vieraiden tehokkuus on ollut kohdallaan ja tällä kaudella seitsemän pelaajaa on päässyt rikkomaan 20 maalin rajapyykin. Kirkkaimpana tähtenä on tietenkin Jason Robertson, jolla on otteluun lähdettäessä kasassa komeat 103 tehopistettä.

Vaikka Detroit tulee varmasti hyvällä energialla viimeiseen kotiotteluun, on Dallas tällä hetkellä usean askeleen edellä ja Uhmapelaajien arvioissa vieraskaukalossakin todella selvä suosikki. Lapulle poimitaan XLBetin tarjoama 1,93 kerroin suoralle vierasvoitolle(1×2). Vierailla on ratkaisuvoimaa selvästi enemmän ja myös maalivahtiosastolla etu kääntyy Dallasille, varsinkin mikäli Detroit haluaa tarjota mahdollisuuden esimerkiksi AHL:n puolella enemmän aikaa viettäneelle Nedeljkovicille. Myös erikoistilanteissa Dallas on aivan sarjan kärkijoukkue Detroitin kuuluessa prosenttien valossa keskikastiin.