NHL ti 18.04. klo 05:00

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Oilersin tähtiloisto on liikaa Kingsille – kotijoukkue jatkaa siitä mihin runkosarjan lopussa jäi!

NHL:ssä pudotuspelit isketään käyntiin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Supertähtiä vilisevä Edmonton Oilers pääsee kotiyleisön eteen isännöimään Los Angeles Kingsiä. Lähtökohtaisesti Edmontonin pitäisi hoitaa sarja ilman sen suurempia ongelmia, mutta toki Kings pystyy hyvänä iltana laittamaan kotijoukkueen ahtaalle. Joukkueet ovat kohdanneet vajaan kuukauden sisään kahdesti ja niissä Edmonton jätti Kingsin täysin aseettomaksi vieden ottelut yhteismaalein 5-1.

Edmonton on valmis pudotuspeleihin. Runkosarjan lopulla isännät oli kiistatta yksi sarjan parhaista joukkueista ja viimeisistä 15 ottelusta saldona oli yhtä vajaa täydet pisteet. Jälleen suurimmat katseet tulee kohdistumaan runkosarjassa käsittämättömät tehot 64+89 iskeneeseen Connor McDavidiin, mutta hänen lisäkseen Leon Draisaitl(52+76) on pelannut fantastisen kauden ja myös Ryan Nugent-Hopkins rikkoi 100 pisteen rajan. Hyökkäys tulee olemaan Edmontonin ykkösase, mutta omassa päädyssä laatua löytyy myös, kun muun muassa siirtotakarajalla hankittu puolusta Mattias Ekholm on ollut loistava kiinnitys takalinjoille. Lisäksi Stuart Skinner on hoitanut ykkösvahdin roolia vakuuttavasti.

NHL

@NHL
Can you imagine a more beautiful thing? 😍

ICYMI: Connor McDavid's (@cmcdavid97) regular season stats will be trivia questions for years to come. ✍️

Kings pelasi tulosten valossa vahvan runkosarjan sijoittuen lopulta viidenneksi Läntisessä konferenssissa. Valitettavasti seinä voi kuitenkin tulla nopeasti vastaan, sillä lopulta vieraiden materiaali ei järin ihmeellinen ole ja esimerkiksi kokenut kapteeni Anze Kopitar joutui kantamaan ison osan hyökkäyspään tehoista. Kings pääsi lopettamaan runkosarjan kaatamalla heikkotasoiset Anaheimin ja Vancouverin, mutta sitä ennen peräkkäiset tappiot Vegasille, Coloradolle ja Edmontonille kertoo siitä, että selvänä altavastaajana vieraat pleijareihin lähtee.

Uhmapelaajat lähtee avausmatsiin Edmontonin supertähtien kyytiin ja lapulle otetaan suoraa kotivoittoa. Kings joutuu toivomaan ihmeitä maalivahtiosastolta ja tiiviissä puolustuksessa voisi olla vieraiden avain onneen. Edmontonin pitäminen poissa paikoilta on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty ja lisäksi tiukoissa otteluissa Edmontonin hurja, runkosarjassa yli 32% tehokkuudella toiminut ylivoima tulee olemaan iso valttikortti. Loukkaantumistilanne on isännillä vahva, kun puolestaan Kings joutui runkosarjan lopulla tulla toimeen ilman Kevin Fialaa ja Gabriel Vilardia.