Suomi – Italia

su 08.09. Klo 21:45

Kuinka rohkealla taktiikalla Huuhkajat uskaltautuu Italian testattavaksi?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Suomi voitti edellisessä ottelussaan Kreikan 1–0-numeroin Ratinassa. Sunnuntaina Huuhkajien vastustaja kovenee, kun vieraaksi saapuu toistaiseksi karsinnoissa kaikki ottelunsa voittanut Italia.

Suomi ja Italia kohtasivat molempien ryhmien ensimmäisessä EM-karsinnassa maaliskuussa saapasmaassa. Tuolloin Italia vei ottelun nimiinsä selkeästi 3–0-lukemin, eikä Huuhkajista ollut isäntiä haastamaan. Nyt tilanne on täysin erilainen. Huuhkajat on avausottelunsa jälkeen voittanut jokaisen karsintamittelön ja joukkueen itseluottamus on tapissa. Markku Kanerva marssitti Italiassa nurmelle äärimmäisen puolustavan kokoonpanon ja otteluun lähdettiin Suomen osalta kenties liiankin puolustavalla taktiikalla. Huuhkajilla oli EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussaan kokoonpanossa peräti viisi puolustajaa.

Upouusi pelipaikka Uhmapelaajille!

Nähtäväksi jää millaisella avauskokoonpanolla Suomi aloittaa kotonaan Italiaa vastaan, mutta odotettavissa kotinurmella on luultavasti rohkeampaa pelaamista kuin tappiollisessa karsinta-avauksessa. Yksi avainkysymyksistä pelivalintojen kannalta on, että kuinka paljon rohkeammin Suomi kamppailuun lähtee. Maalintekokilpaan saapasmaa olisi lienee kuitenkin turhaa haastaa.

Varmaa on, että Huuhkajat-kapteeni Tim Sparvilta Italia-ottelu jää väliin korttitilin täyttymisen vuoksi. Paikkaajavaihtoehtoja vastuuvalmentaja Kanervalla on tasan kaksi kappaletta, Sparvin paikan ottaa joko Rasmus Shüller tai Joni Kauko. Suomen avauskokoonpanosta tiedotetaan sunnuntaiaamuna.

Veteraanikeskikentälle huilivuoro ei tee pahaa ja esimerkiksi Kauko olisi todella kiinnostavaa nähdä nurmella. 29-vuotias Randersia edustava palloilija niittasi viime kaudella kahdeksan täysosumaa Tanskan Superliigassa.

Italialla oli edellisessä karsintaottelussaan Armeniaa vastaan pienoisia käynnistysvaikeuksia. Isäntä meni johtoon, mutta heille avausmaalin iskenyt Sotši-hyökkääjä Aleksander Karapetian lensi avauspuolikkaan lisäajalla ulos ottelusta ja Italia meni toisella jaksolla menojaa. Kamppailu päättyi lopulta vierasvoittoon lukemin 1–3.

Suomi puolestaan esiintyi riittävällä tasolla ja todella kurinalaisesti Kreikka-ottelussaan torstaina. Alkukauden Valioliiga-komeetta Teemu Pukki iski 1–0-voiton rangaistuspilkulta ja joukkuepuolustaminen oli erinomaista. Italian tullessa vastaan yksilöiden taso vastapuolella nousee Kreikka-kamppailuun peilaten huomattavasti, mutta Huuhkajilla on kotinurmellaan erinomaiset realiteetit pelata hyvä ottelu. Suomalainen jalkapallokulttuuri elää tällä hetkellä kulta-aikaansa ja pelaajat aistivat tunnelman katsomossa takuulla myös kentälle.

Huuhkajat haluaa takuulla puolustaa Italian ensisijaisesti ulos ykkössektorin maalintekotonteilta ja on huomioitavaa, että isännille tasatulos olisi loistava suoritus. Nostetaan ensimmäiseksi pelivalinnaksi alhainen maalimäärä (alle 2.0 maalia). Toiseksi valinnaksi nostetaan maltillisella panostuksella tasapeli, ja kolmanneksi valinnaksi kokeellinen 0–0-lopputulos. Italian tähtisikermällekään pisteiden tasaaminen ei tässä vaiheessa karsintoja olisi katastrofaalinen lopputulema.