F Liiga la 15.10. klo 17:00

EräViikingit - Jymy

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Suurseuran suunta täysin hukassa – sitkeä Jymy tarjoaa ErVille lisää shokkihoitoa!

EräViikinkien kaudesta osattiin odottaa haastavaa mutta jumbo sijaan kahdeksan pelatun ottelun jälkeen tuskin trippailtiin edes Mosanmäellä pahimmissa painajaisissakaan. Fuusioseura on näennäisesti haastanut isompiaan mutta pelillisesti tekeminen on ollut kaukana loistovuosista. Tomi Rastas ja Miro Mäkelä ovat penkin takana olleet aivan kuutamolla ja valmennuksen mukaan kyse on vain nuoren joukkueen oppirahojen maksusta.

Joakim Lund on nouseva supertähti ja maaliahne rightin laituri on pussittanut jo komeat yhdeksän täysosumaa. Kapteeni Tommi Rosendahl on joukkueen ylivoimaisesti tärkein palanen ja pienen sairastelun jälkeen palannut tositoimiin jo tovi sitten. Tolppien välissä Nemo Sipilä on pesuvedenkestävä ykköskassari ja useaan otteeseen kannatellut sirkustelttaa harteillaan tälläkin kaudella.

Nurmossa oltiin kauden alla jälleen kerran uhoa täynnä. Jari Hankkio oli kovan luokan vonkale siirtomarkkinoilla ja runko pysyi muutenkin varsin hyvin koossa. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta Jymy raapi molemmista voitot ja kaatoi muunmuossa mestarisuosikki Classicin. Sittemmin kyyti onkin ollut varsin kylmää ja kolmessa viime ottelussa maaliero on karmaiseva -20.

Hankkion vanavedessä kokenut Tommi Hakala on suuressa roolissa mutta suurimmat katseet kannattaa suunnata nouseviin tähtiin nimellisessä kakkosviisikossa. Riku Hakanen on sarjan viihdyttävimpiä yksilöitä ja tämän rinnalla Elmeri Haveri latoo kuulaa verkkoon hyvällä prosentilla. Maalinsuulla nuorten maajoukkueen ykköskasvo Aki Karjalainen on potentiaaliltaan täysin ylivertainen mutta liigtasolla vielä selkeä keltanokka.


Voimasuhteiltaan joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan mutta yleinen suunta on kaksikolla täysin päinvastainen. ErVi tekee syväsukellusta pohjalle, kun taas Jymy ponnistelee pohjalta kaikin voimin pintaa kohti. Vieraiden eiliselle turpasaunalle ei kannata hirveästi laskea painoarvoa, sillä Jarmo Eteläaho tunnetusti lataa joukkueensa “tärkeisiin” otteluihin huippuiskuun. Jymy on parhaimmillaan pienenä underdogina joten napataan vieraita pienellä tasapelivarmistuksella kupongille.