Nations League su 10.10. klo 21:45

Espanja - Ranska

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ferran Torres herätti uutta toivoa Espanjassa! Joko vihdoin tulee La Rojalle pokaali, vai onko Ranska liikaa?

Raikkaasti ja yllättäen hallitsevalle Euroopan mestarille kyytiä antanut Espanja kohtaa Ranskan Kansojen liigan jännittävässä finaalissa, joka kruunaa MM-karsintojen täyttämän futisviikonlopun. Milanossa pelataan legendaarisella San Siro -stadionilla ja lähtökohdat ovat makoisat. Molemmat joukkueet hakevat pientä lohtua täysin penkin alle menneiden EM-kisojen jälkeen ja sitä pokaali eittämättä toisi.

Ranska kaatoi Belgian melkoiseksi trilleriksi muodostuneessa kamppailussa torstaina 2–3-numeroin. N’Golo Kantén puuttuminen ei käynyt lopulta täysin yhtä kalliiksi kuin odotettiin, vaikka ranskalaistähden merkitystä ei voi liikaa korostaa. Toisessa perättäisessä kamppailussa kaksi maalia omiin saattaisi kuitenkin olla liikaa ja Espanjan hyökkäyksessä on näkynyt välähdyksiä asioista, joita on kaivattu ja kauan.

Ferran Torres otti Espanjan Italiaa vastaan kahdella loistavalla osumallaan reppuselkäänsä. Molemmat osumat syötti Mikel Oyarzabal, joka on ollut yksi vahvimmista yksilöistä Espanjan maajoukkueessa hiljattain. Torresin onnistumiset ovat todella toivottuja ja ne nostavat myös toiveita siitä, että Manchester City -hyökkääjä pystyisi olemaan avain ongelmiin myös tulevaisuudessa. Edellisen Torresin – eli tietysti Fernando Torresin – loiston vuosista ja La Roja -menestyksestä alkaa olla kulunut liian kauan. Nyt näyttäisi olevan ensi kertaa valoa tunnelin päässä ja hyvä niin!

Espanjan nuoret pelaajat, kuten esimerkiksi Pedrin puuttuessa keskikentälle noussut, niin ikään Barcelonaa seurajoukkuetasolla edustava, Gavi esiintyi Italia-kamppailussa todella ennakkoluulottomasti ja teki useita voittavia ratkaisuja. Kylmäpäinen vasta 17-vuotias lahjakkuus sai suuret saappaat täytettäväkseen, mutta Barcelonankin harvoihin ilonaiheisiin viime aikoina kuulunut La Masia -kasvatti on vastannut huutoon.

Uhmapelaajat löytää astetta kovemmille panoksille käyttöä tässä viikonlopun helmessä. Molempien joukkueiden maalille (BTS), saadaan kerroin, jota ei jätetä roikkumaan. Espanja pystyi luomaan Italian tasoista joukkuetta vastaan todella kiitettävästi hyökkäyspelaamista ja suoria maalipaikkoja jo miehistöjen ollessa tasalukuiset eli ennen Leonardo Bonuccin punaista korttia. Toisaalta Ranska ohitti vakuuttavasti Belgian huimat kolme kertaa ja joukkueen vastaiskuvalmius tiedetään.