to 12.07. klo 19:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Eurooppa-liiga karsinnat: KuPS – FC Kööpenhamina | Jatkaako N'Doye siitä mihin jäi

Eurooppa-liigan suomalaisittain mielenkiintoisin kohtaaminen tullaan näkemään KuPSin ja FC Kööpenhaminan välillä. Tanskalaisseura on yksi pohjoismaiden menestyneimmistä seurajoukkueista. Se on voittanut 2000-luvulla 11 Tanskan mestaruutta ja edennyt neljästi Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Kööpenhamina on päässyt kertaalleen jopa lohkovaiheesta jatkoon, mutta Chelsea tiputti tanskalaiset heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. UEFA:n seurajoukkueiden rankingilta FC Kööpenhamina löytyy sijalta 43.
Heinäkuun siirtoikkunan aikana Kööpenhaminan riveissä on ollut paljon liikettä. Pahimmat menetykset tanskalaiset kokivat hyökkäyspäässä, kun seura myi Federico Santanderin 6 miljoonalla eurolla Bolongaan ja Andrija Pavlovic 1,6 miljoonalla eurolla Rapid Viennaan.
Menetykset ovat kovia, mutta Kööpenhamina on toiminut ripeästi ja tuonut joukkueeseen jo kaksi pätevää korvaajaa. Uusina hyökkääjinä seuran riveissä tullaan näkemään Dame N’Doyen ja Kenan Kodron. N’Doyen heilutteli vielä kuutisen vuotta sitten verkkoja hyvillä tehoilla Kööpenhaminassa, mutta myytiin kesällä 2012 viidellä miljoonalla Venäjälle. Sittemmin N’Doyenille on kertynyt kokemusta mm. Valioliigasta. Myös Kodrolla on vyöllään pelejä kovasta sarjasta, La Ligasta.
Kuopiossa on niin ikään tapahtunut liikettä siirtoikkunan aikana. Urho Nissilä myytiin Belgiaan ja kolumbialaisen Stiwar Garcían sopimus purettiin. Ovi on käynyt myös toiseen suuntaan, kun hyökkääjä Lucas Rangel ja puolustaja Juho Pirttijoki on tuotu vahvistamaan kuopiolaisryhmää. Molempien vahvistusten pitäisi olla pelivalmiita, mutta herroilla ei ole pahemmin yhteisiä kokemuksia joukkueen kanssa.
FC Kööpenhaminan riveistä MM-kisoissa esiintyneet Robin Olsen, Willian Kvist ja Victor Fischer eivät pelaa vielä torstaina Kuopiossa, mutta kolmikko tulee olemaan seuran käytettävissä jo ensi viikon ottelussa. Ykkösmaalivahti Olsenin ollessa sivussa torjuntavastuun saattaa saada suomalainen Jesse Joronen.
Torstain ottelussa FC Kööpenhamina tullee laadukkaampana joukkueena määräämään tahdin. Valmentaja Ståle Solbakken on muistutellut, että ottelupari kestää 180 minuuttia, joten Kuopiosta pyritään saamaan hyvä tulos kotiin vietäväksi eikä otteluparia tarvitse lähteä ratkomaan vieraissa. Kööpenhamina tulee siis todennäköisesti hakemaan arvokkaita vierasmaaleja, ottamatta kuitenkaan riskejä oman pään kustannuksella. Hyvä vetoidea otteluun onkin Kööpenhamina -0,75 maalin aasialaisella tasoituksella. Kööpenhaminan voittaessa vain yhdellä maalilla puolet panoksesta palautuu tilille ja puolet voittaa. Kööpenhaminan voittaessa taas kahdella tai useammalla maalilla veto osuu kokonaisuudessaan.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ