to 09.08. klo 21:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Eurooppa-liiga karsinta: Olimpija Ljubljana – HJK | HJK hakee tärkeitä vierasmaaleja

Helsinkiläinen HJK matkustaa Sloveniaan viime kauden PrvaLigan mestarin Olimpija Ljubljanan vieraaksi. Slovenialaisseura palkkasi elokuun alussa managerin pestiin täysin uuden nimen Aleksandar Lintan, jolle managerin työ on täysin uutta. Kokemattomuus on näkynyt joukkueen alkukauden tuloksissa. Joukkueet pelaavat hyvin samantyylistä hyökkäävää jalkapalloa, joten luvassa pitäisi kaiken mukaan olla mielenkiintoinen ja viihdyttävä ottelu.
HJK joutui viime viikolla toteamaan Mestarien liigan karsinnassa BATEa vastaan, ettei se ihan vielä ole valmis Euroopan kovatasoisimpaan kilpailuun. Kovasta pyristelystä huolimatta Klubi putosi Valkovenäläisjätille 2-1 maalein. Olimpija Ljubljana ei aivan BATEn tasoinen joukkue ole, mutta silti kyseessä on ainakin paperilla helsinkiläisiä kovempi joukkue.
HJK:n jälki kotimaisessa Veikkausliigassa on ollut vakuuttavaa läpi kauden. Klubi kierrätti viimeisimmässä sarjaottelussaan Rovaniemen Palloseuraa vastaan pelaajia kovalla kädellä, ja tuloksena oli tyydyttävä 2-2 tasapeli. Klubi lähtee varmasti hakemaan vierasottelusta kotiin tuotavaksi tärkeitä vierasmaaleja, ja slovenialaisten aggressiivinen pelityyli tulee varmasti avaamaan mahdollisuuksia tämän toteuttamiseen.
Slovenialainen kotijoukkue on uuden managerinsa Aleksandar Lintan alaisuudessa ollut vaikeuksissa. Viime kauden mestarit eivät ole onnistuneet alkukauden ensimmäisen kolmen ottelun aikana nappaamaan vielä yhtään voittoa. Linta on muuttanut pelityyliä hieman entistä totuttua passiivisemmaksi, joka on ymmärrettävää kun kyseessä on entinen puolustaja. Joukkue ei kuitenkaan ole ainakaan vielä sopeutunut tähän pieneen muutokseen, ja tässä onkin Klubin iskun paikka.
Olimpija on menettänyt tärkeitä pelaajia muualle, kun mm. viime kauden joukkueen sisäisen maalipörssin voittajan Ricardo Alvesin päivät seurassa päättyivät. Suurimman loven seuran miehitykseen kuitenkin jätti viime kauden menestyksen kulmakiven, keskuspuolustaja Filip Uremovicin myyminen seitsemän numeroisella summalla Venäjälle. Näille menetyksille ei ole vielä seura löytänyt korvaajia uusista hankinnoista.
Klubi pääsee otteluun ykkösmiehityksellä viime ottelun lepuutuksien myötä. Uudet hankinnat Macauley Chrisantus sekä Jordan Dominguez ovat joukkueen mukana. Olimpijalla on ehkä paperilla parempi joukkue laadullisesti, mutta HJK:n parhaat pelaajat ovat saaneet levätä ja pääsevät taistelemaan tärkeään otteluun tuoreilla jaloilla.
Me emme näe HJK:ta niin suurena altavastaajana kuin markkinat ovat sen asettaneet, slovenialaisten kotiedusta huolimatta. HJK pystyy haastamaan puolustuspäässä ongelmissa olevan kotijoukkueen, ja ottelussa tullaan sen myötä näkemään maaleja molemmissa päissä.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ