Eurooppa-liiga to 11.03. klo 19:55

Manchester United - AC Milan

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Legendaaristen seurojen kohtaamisessa mitataan poissaolojen määrää

Eurooppa-liigan todennäköisesti kiinnostavin ottelupari nähdään Manchester Unitedin ja AC Milanin välillä. Perinteikkäät seurat okuvat kaksi selkeää suosikkia Europpa-liigan voittajaksi ennen pudotuspelejä. Toisen on kuitenkin tiputtava. Ensimmäisessä osassa ei myöskään varmuudella nähdä kaikkia parhaita pelaajia.

Miltä tämä ottelupari siis näyttää? To-qualify markkina aukesi Man Unitedin eduksi about 65-35 mutta on liikkunut suunnilleen viisi prosenttia Unitedin suuntaan lisää. Miksi?

TALLETA 25€ - SAAT 250 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Lempi kasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 25 euroa ja saat 250 Legacy of Dead ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

AC Milan on ensinnäkin ilman: Zlatan Ibrahimovicia, Hakan Calhanoglua, Ismael Bennaceria ja Mario Mandzukicia. Kaksi tai kolme herroista olisi varmuudella ollut avauksessa. Siihen kylkeen Ante Rebic ja Theo Hernandez joutuivat myös jäämään pois. Milanilla on siis käytännössä 4-5 avauksen pelaajaa poissa. Tämä tuntuu ihan pätevältä syyltä.

AC Milan

@acmilan
💪 #MUFCACM 💪
The squad heading to Old Trafford 🔴⚫
I rossoneri convocati per la sfida di #UEL
#ClashOfDevils #SempreMilan

Manchester Unitedilla on vuorostaan sivussa varmuudella: Edinson Cavani, David De Gea, Paul Pogba, Donny van de Beek sekä Juan Mata. Marcus Rashford on myös epävarma otteluun ja pieniä huhuja on liikkunut Luke Shawn pelikunnosta. Alex Telles tosin aloittaisi tämän ottelun muutenkin. Aivan kuten Dean Henderson. Pogba ja Cavani ovat siis ne painavat poissaolot. Rashford olisi kenties kaikista painavin. Tämä ei siis kuitenkaan ole mikään läpihuuto.

Maram AlBaharna

@maramperninety
AC Milan generally set up in a 4-2-3-1 — similar to Manchester United’s.

The importance is in their double pivot midfielders, maintaining close proximity or dropping to the defensive line to allow the fullbacks to push forward — providing long balls i.e Tonali.

Molemmat joukkueet lähestyvät yleensä otteluita 4-2-3-1-muodoissa, mikä lisää mielenkiintoa entisestään. Milanin epäonni on, että Bennacerin pelin rytmitys, Theo Hernandezin repivät juoksut, Ante Rebicin liike, Zlatanin viimeistely ja Calhanoglun jalka puuttuvat. Vaihtoehtoja ei ole aivan liikaa materiaalin suhteen. Unitedin isoimmat miinukset ovat luovuuden puute keskikentältä, klassisen ysin puuttuminen sekä mahdollisesti parhaan maalintekijän ja suurimman vastahyökkäysuhan puuttuminen. Voisi kuvitella, että Anthony Martial avaa vasemmalla, Mason Greenwood kärjessä ja Daniel James oikealla.

Tässä on pientä potentiaalia olemassa sille, että United kävelee Milanin yli jopa ilman Rashfordia. Poissaolot menevät suhteellisen tasan, mutta Unitedilla on enemmän laatua takana. Milan ei muutenkaan ole ehkä perinteisesti se joukkue joka haluaa vajota syvälle koko ottelun. Joskus on toki pakko. Tasoitukset ja maalimäärät eivät tästä syystä kiinnosta aivan liikaa. Milanilla on myös tarpeeksi laatua luodakseen uhkaa.

Pelivalinta otteluun on kuitenkin Manchester United -1 AH. Cavani ja Rashford verottavat (ei budjetoida kumpaakaan) ja voi olla, että sitä jotain “extraa” puuttuu. Milan on kuitenkin todella rampa. Tiivis puolustusesitys ja tilanteiden hyödyntäminen voi toki kantaa hedelmää. Hetkelliset keskittymisen herpaantumiset ovat Unitedin ongelma. Materiaalin tasoeron pitäisi kuitenkin olla ensimmäisessä osassa tarpeeksi tuntuva vedolle.

United Zone

@ManUnitedZone_
In their last meeting in March 2010, Manchester United won 4-0 against AC Milan - it is the Italians' joint-heaviest defeat in major UEFA European competition (excluding Super Cups). [@OptaJoe]