UHMAPELAAJAT la 14.05. klo 19:00

Euroviisut 2022 - Torino

Euroviisuissa solidaarisuus punnitaan!

Torinossa pidettäviä Eurovision laulukilpailuja lähestytään tänä vuonna ikävissä tunnelmissa: koronapandemian jatkoksi Ukrainassa riehuu mieletön ja raaka sota, joka ravistelee jokaisen eurooppalaisen ihmisen perusturvaa. Sodan vuoksi Venäjä on suljettu kisoista pihalle, mutta hyökkäyksen kohteena oleva Ukraina osallistuu Euroviisuihin.

Ukrainan karsinnat voitti Alina Pash, mutta häntä Ukrainan yleisradioyhtiö ei päästänyt kisoihin. Vuosien takainen säännösten vastainen vierailu Krimillä painoi vaakakupissa liikaa, ja artisti jäi rannalle viisuista. Samanlaisen kohtalon koki vuonna 2019 karsintavoittaja Maruv, jonka suunniteltu Venäjän kiertue oli ukrainalaisille liikaa.

100 MAHDOLLISUUTTA VOITTAA JÄTTIPOTTI

AMOK-kasino antaa tänään Uhmapelaajien ekalle talletukselle kaupan päälle 100 käteiskierrosta (Mertarannan äänellä) hurrrrjaan Money Train 2 -peliin.

Voit voittaa 50.000X panoksesi!

Ei kierrätystä. Ei pikkupränttiä. Ei sekoilua. Nosta voitot heti pankkitilillesi.

PELAA 100 KÄTEISKIEKKAASI HETI

Ukraina lähettääkin Euroviisuihin toiseksi karsinnoissa sijoittuneen Kalush Orchestran, jonka kappale on kansanmusiikkia ja räppiä sekoitteleva Stephanie. Itse kappale ei varsinaisesti kuulu euroviisuklassikoiden joukkoon. Siinä on todella pirteä poljento, mutta ukrainankielinen rap-osuus ja livenä hieman falski kertosäkeen laulu pudottavat biisin arvosanaa. Mutta Euroviisut ovat myös paljon muuta kuin musiikkia.

 

Ukraina on kertoimissa asetettu selkeäksi suosikiksi, eikä tätä sovi liikaa ihmetellä. Euroviisuissa sodan runtelemalle maalle tullaan varmasti osoittamaan jakamatonta tukea, mikä tulee tarkoittamaan jatkuvaa pisteiden virtaa Kalush Orchestralle. Euroopan sisäinen yhtenäisyys ja solidaarisuus on sodan myötä noussut äärimmäisen korkealle tasolle, ja vaikkei Ukrainan biisi mikään täysosuma olekaan, se tulee sangen suurella todennäköisyydellä voittamaan Euroviisut vuonna 2022.

Muita suosikkeja kertoimenlaskijoiden mukaan ovat Italian ja Ruotsin kappaleet. Suomea edustaa The Rasmus kappaleella Jezebel, jota ei lasketa viisujen suosikkien joukkoon: voittajakertoimet Rasmukselle huitelevat lähellä sataa.

Suositus lähtee Ukrainalle, vaikka kerroin on matalahko ja perustelut tällä hetkellä todella ikävästi ulkomusiikillisia. Suurin toive koskee joka tapauksessa sodan pikaista loppumista Ukrainassa – Euroviisut ovat enemmänkin nice to have-osastoa.

10 euroa pelirahaa