Veikkausliiga su 09.10. klo 18:00

FC Haka - HJK

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kauden yllättäjä nollasi jo KuPSin – Kokeeko Klubi saman kohtalon?

Veikkausliigassa alkaa olla ratkaisujen aika. HJK on mestaruuden suhteen vahvoilla ja stadilaiset voivat varmistaa pokaalin sunnuntaina Tehtaan kentällä. Tosin mestaruus voi ratketa jo ennen ottelua, jos KuPS häviää oman ottelunsa. Klubilla on vastassa huippuvireinen Haka, joka pelaa nappikautta ja yrittää kammeta itsensä mitaleille. Odotettavissa on huikea ottelu, joka kannattaa vahtia, oli sunnuntaiksi sitten mitä suunnitelmia tahansa.

Haka on taaplannut kuusi viimeistä matsia tappioitta – lisäksi neljässä viimeisessä ottelussa koskilaisille ei ole tehty maaliakaan. Hakan historiatilastot eivät viime vuosilta mairittele Klubia vastaan, mutta niillä ei ole sunnuntaina merkitystä. Joukkue pääsee lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla taistoon – vain pitkäaikaispotilas Vigori Gbe on poissa. Viikolla Haka turhautti KuPSin, ja haki pisteen maalittomalla tasapelillä Kuopiosta.

HJK pelasi torstaina kovan UEL-ottelun Ludogoretsia vastaan, ja ansaitsi yhden pisteen taistelustaan. Toni Koskelan suojatit pelasivat hienon ottelun, ja joukkue tuhlaili tekopaikkoja jonkun verran. Kokoonpano voi jossain määrin vaihtua torstaista, sillä näitä tilanteita varten Klubin laaja rosteri on rakennettu. Eniten loukkaantumisia on puolustuslinjassa, jossa kierrätysvaraa ei ole aivan niin paljon kuin muilla pelipaikoilla.

Haka tulee puolustamaan Klubiakin vastaan tiukasti, eikä vapaataipaleita maalille ole luvassa. Klubilla on materiaalietu, ja se on ansaitusti vierassuosikki. Vetopuolella mennään kuitenkin vähämaalisuuteen. Tärkeässä kamppailussa ei riskejä oteta, eikä korkeintaan kahden maalin syntyminen järkyttäisi sen kummemmin. Veto TonyBetille ja eiku jännäämään!