ke 21.02. klo 22:00

FC Porto - Arsenal

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kliseet roskakoriin! Uhmapelaajien typerä vertailu kertoo, miksi Arsenal on oikea valinta Mestarien liigassa

Huippuvireinen Arsenal on kaatanut parissa edellisessä Valioliiga-ottelussaan Burnleyn ja West Hamin vieraissa yhteismaalein 0–11. Monesti heitetään jargonia, kuinka europelejä ei ole millään muotoa soveliasta vertailla kansallisten sarjojen kanssa. Mestarien liiga on toki oma maailmansa, mutta tällä kertaa tutut kliseet kiidätetään Uhmapelaajien toimesta kaatopaikalle.

Leikitään hetki ajatuksella, että FC Porto pelaisi Valioliigassa. Joukkueen arvo on 257,1 miljoonaa euroa (Transfermarkt) eli osuu suhteellisen hyvin yksiin nimenomaan Arsenalin edellisen vierasvastustajan Burnleyn (253,1 miljoonaa euroa) kanssa. Tietysti FC Porton pelaajisto olisi arvokkaampi, jos joukkue pelaisi Englannin pääsarjaa, mutta Burnley on Valioliigassa syvintä pohjamutaa. Kukaan ei voisi kuvitella Arsenalille tarjottavan esimerkiksi 1,70-kertaista palautusta vahvaa putoajakandidaattia vastaan – ei varsinkaan viime viikonlopun 0–5-löylytyksen jälkeen. Ei edes vierasottelussa. Uhmapelaajien Mestarien liiga -kohteen kerroin osuu lähelle esimerkkiä, kun lontoolaisilla on vastassaan Porto.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Arsenal

@Arsenal
Next stop: Porto 🇵🇹

Jos oletetaan, että Porton pelaajiston arvo Valioliigassa olisi esimerkiksi 450 miljoonaa euroa eli noin 200 miljoonaa tämänhetkistä arvioita suurempi, istahtaisi se West Hamin kanssa yksiin. Arsenal voitti West Hamin toissa viikonloppuna 0–6-lukemin vieraissa. Miten oli tykkipaidoille tarjotun palautuksen laita? Ei lähelläkään Porto-vierasottelun vastaavaa.

Tällainen arvovertailu on lähtökohtaisesti typerää toimintaa. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että yksittäisen joukkueen pelaajiston arvosta voi päätellä vain tietyn verran suuntaa ja siihen vaikuttavat miljoonat muuttujat ovat erilaisia eri ympäristöissä. Porto pelaa kilpailukykyistä jalkapalloa, jolla voi pärjätä Euroopassa. Kaiken muun lisäksi isännillä on käynnissä erinomainen kausi, jonka aikana se on saavuttanut tavoitteitaan mukavasti.

Voiko Porto-jalkapallolla sitten voittaa yksittäisessä ottelussa ylivertaisella pelaajamateriaalilla, -vireellä ja itseluottamus tapissa pelaavan Valioliigan kärkiseuran? Aivan varmasti voi. Onko se kaikesta huolimatta merkittävästi todennäköisempää kuin West Hamin tai Burnleyn kotivoitto Arsenalia vastaan edellä mainituissa löylytyksiksi äityneissä otteluissa? Sopii epäillä.

Vieraiden pelaajatilanne on hyvä. Viime viikkoina Valioliigassa suurinta hauista väläytellyt miehistö avannee Portoa vastaan kokonaisuudessaan. Gabriel Jesus, Fabio Vieira ja Takehiro Tomiyasu ovat kysymysmerkkejä, mutta luultavimmin sivussa. Oleksandr Zintšenko, Thomas Partey sekä Jurrien Timber puuttuvat kokoonpanosta edelleen. Uhmapelaajien tiketille tankataan Arsenalia pää märkänä (1X2).

Nappaa 25€ ilmaisveto käyttöösi!

Betsamigo tarjoaa Uhmapelaajille hulppean edun, jolla saat ensitalletuksen kaveriksi 25€ ilmaisvedon. Tätä makoista tarjousta voit hyödyntää vapaavalintaisissa pitkävetokohteissa.

Toimi näin:

1. Siirry Betsamigolle TÄSTÄ.
2. Avaa pelitili, valitse ilmaisvetotarjous ja talleta 25€.
3. Ilmaisveto hyvitetään tilillesi automaattiseti.
4. Jos veto osuu saat pitää voitot itselläsi. ✌

*Tarjous vain uusille asiakkaille ensimmäisen talletuksen yhteydessä.