NHL ti 23.05. klo 03:00

Florida Panthers - Carolina Hurricanes

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Bobrovsky seisoo päällään ja Tkachuk hoitaa viimeistelyn – vieläkö Carolina onnistuu löytämään keinon nousta takaisin sarjaan, vai meneekö Florida menojaan?

Maanantain ja tiistain välisenä yönä NHL:n pudotuspelejä jatketaan Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin välisellä ottelusarjalla. Odotuksissa oli erittäin tasainen parivaljakko ja sitä se on myös tuloksellisesti ollut, sillä kahdessa ensimmäisessä ottelussa ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla. Nyt paineet on kuitenkin Carolinan puolella sen hävittyä lopulta molemmat ottelut kotona. Florida on kovaa vauhtia matkalla kohti finaaleja, mutta sarja ei missään nimessä ole vielä ohi.

Hävittyään ensimmäisen ottelun Carolinalta oli odotettavissa väkevää starttia toiseen matsiin ja sellainen myös nähtiin. Avausmaali nähtiin heti ottelun alussa Jalen Chatfieldin toimesta ja Carolina hallitsi avauserän tapahtumia vieden laukaukset peräti 20-11. Ensimmäisessä erässä nähtiin myös kaksi lisäosumaa, mutta molemmat lopulta hylättiin valmentajan haaston jälkeen. Toisessa erässä Florida nousi tasoihin Aleksander Barkovin häikäisevällä osumalla eikä varsinaisella peliajalla enää maaleja nähty. Jatkoajalla kukapa muu kuin Matthew Tkachuk nousi jälleen ratkaisijan rooliin iskien voittomaalin ylivoimalla.

B/R Open Ice

@BR_OpenIce
Barkov FAKED the between-the-legs and BURIED it 🤯

Pudotuspeleihin lähdettäessä Carolinan kohdalla suurimmat kysymysmerkit kohdistui hyökkäyspäähän ja ennen kaikkea maalintekoon, sillä varsinaisia maalitykkejä joukkueesta ei löydy. Kaksi ensimmäistä sarjaa sujui ongelmitta, kun aikalailla jokainen laittoi kiekkoa reppuun. Nyt Carolina on tehnyt kahteen otteluun vain kolme maalia, vaikka maaliodottamien pohjalta lukema voisi olla jopa kaksinumeroinen. Tällä hetkellä Carolinan suurin ongelma on löytää keinot huippuvireisen Sergei Bobrovskyn ohittamiseen. Paikkoja Carolina saa luotua enemmän kuin riittävästi, mutta enää ei pelkästään maaliodottamien hallinta riitä, vaan nyt tarvitaan tuloksia.

Sportsnet

@Sportsnet
WHAT A SAVE! 😱

Bobrovsky with a game-changing save to keep Florida level in the second period.

Floridan asema paranee entisestään sen päästessä kotiyleisön eteen, mutta tällä kerralla Uhmapelaajien katseet kiinnittyy Carolinan suuntaan ja tarkemmin ottaen vieraiden maalimääriin. Vaikka kuinka kuumasta maalivahdista puhuttaisiin Bobrovskyn kohdalla, on hänen otteet olleet viime otteluissa sellaisella tasolla, joka ei voi loputtomiin jatkua. Carolinan yli 2,5 maalille varsinaisella peliajalla tarjoillaan 1,84 kerrointa, joka kelpaa peleille keskitason panoksella.