NHL ti 07.02. klo 02:00

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning

NHL palaa ryminällä! Floridan ja Tampa Bayn välille maalijuhlat tilauksessa!

NHL:ssä All Star -tauko on taas vietetty ja tulevana yönä päästään jälleen tykittämään, kun Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning ottavat yhteen. Paremmasta joukkueesta ei ole tällä kaudella ollut epäselvyyttä, mutta kerta toisensa jälkeen tämän kaksikon välille sopii odottaa ennen kaikkea viihdyttävää jääkiekkoa. Maalijuhlaan on kaikki ainekset kasassa.

Floridalta kaivataan parannusta. Ajoittaisia vahvoja jaksoja on mahtunut mukaan ja parhaimmillaan Florida on aivan kärkipään joukkue luomaan maalipaikkoja, mutta toistaiseksi tulos on ollut odotettua heikompaa. Viimeisimmässä ottelussa Florida toki näytti parastaan, kun Boston Bruins kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. Hyökkäyssuuntaan Floridan ei tarvitse olla hädissään, mutta tässä taistossa oma pääty on usean askeleen Tampa Bayta perässä. On mahdollista, että Florida joutuu jälleen laittamaan kolmosvahti Alex Lyonin tolppien väliin.

Tampa Bay on tasaisen tappava suorittaja. Viime aikoina se on ollut vahvassa vireessä, kun viimeisistä 10 ottelusta tappioita on tullut vain kaksi. Maaliodottamien osalta Tampa Bay ei aivan sarjan kärkeen yllä, mutta riittävän hyvin se pystyy maalipaikat viemään ja huipputason yksilöt kääntää tasaisia otteluita voitoiksi. Nikita Kucherov komeilee pistepörssin jaetulla kolmannella sijalla ja taustalla Steven Stamkos sekä Brayden Point tekee tulosta yli piste per ottelu tahdilla.

Tähän matsiin runsasmaalisuus maistuu erittäin hyvin – lapulle otetaan yli 6,5 maalia varsinaiselle peliajalle. Molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen on ollut kovalla tasolla ja nyt vielä Floridan maalivahtitilanne on vahvasti runsasmaalisuuteen päin. Lyon ei maalilla vakuuta ja vaikka on myös mahdollista, että Sergei Bobrovsky tai Spencer Knight palaa tolppien väliin, ei kumpikaan heistä ole tällä kaudella sarjan eliittiin yltänyt.