Formula 1 su 20.03. klo 23:59

Formula 1 - Kausivedot

Timanttista valueta Formuloiden kausivedoissa!

Uusi Formula 1 -kausi pärähtää käyntiin 20. päivä maaliskuuta Bahrainin GP:n muodossa. Vuoden 2022 F1-kauden on suunniteltu olemaan 22 kilpailun mittainen Abu Dhabin päätöskilpailun alkaen 20. päivä marraskuuta. Luvassa on jälleen äärimmäisen mielenkiintoinen kausi, sillä Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin kaksintaistelun lisäksi mestaruuskamppailuun saattaa yltää muitakin talleja. Tallit on nimittäin joutuneet rakentamaan täysin uudet autot uusien sääntömuutoksien vuoksi.

Autot päivittyvät siis hurjasti uudelle kaudelle. Viime vuoden autoilla toista seuratessa 20 metrin päässä, koki seurattava 35% menetyksen downforcessa. Sama efekti 10m etäisyydellä seurattaessa johti peräti 46% menetykseen. Uudet autot lupaavat peräti 4% ja 18% menetykset samoissa luokissa. Seuraaminen tulee siis olemaan selvästi helpompaa, ja näin ohitukset lisääntyvät sekä kilpailu kovenee.

100 MAHDOLLISUUTTA VOITTAA JÄTTIPOTTI

AMOK-kasino antaa tänään Uhmapelaajien ekalle talletukselle kaupan päälle 100 käteiskierrosta (Mertarannan äänellä) hurrrrjaan Money Train 2 -peliin.

Voit voittaa 50.000X panoksesi!

Ei kierrätystä. Ei pikkupränttiä. Ei sekoilua. Nosta voitot heti pankkitilillesi.

PELAA 100 KÄTEISKIEKKAASI HETI

Edellä mainittujen muutoksien lisäksi autot saavat alleen 18 tuumaset renkaat, jotka autojen kehittäjien mukaan vähentävät renkaiden ylikuumenemista liussa. Tämän lisäksi autoihin on lisätty myös erikoisen näköiset “lokasuojat” etupyörille. Muutoksia on myös tehty etu- ja takasiipeen, jotka on suunniteltu kokonaan uudestaan. Käytännössä edellisvuosilta autoihin on jätetty ainoastaan moottorit, joita ei päivitetä uusiin malleihin. Toki muutamia pieniä osia on niistäkin vaihettu. Edelleen rokataan kuitenkin 1,6 litrasella turbo-hybrid-moottorilla.

Talvitestit

Talvitesteissä nähtiin äärimmäisen mielenkiintoisia ratkaisuja auton rakenteellisten tekijöiden suhteen. Mercedes testasi vähän kaikkea, ja oli muuttanut autoaan selvästi Barcelonan testien jälkeen. Redbull ja Ferrari näyttivät äärimmäisen nopeilta eikä suuremmista teknisistä murheista kärsitty. Alfa Romeo ja Valtteri Bottas puolestaan pääsivät eroon Barcelonan vaikeuksista, ja saivat alleen peräti 343 testikierrosta kolmen päivän aikana.

Mercedeksen kuljettajat Hamilton ja George Russell kertoivat tallin olevan muita perässä, ja Hamilton jopa sanoi uskovansa olevan voittokamppailujen ulkopuolella ainakin kauden alussa. Toki tämä kaikki on vain puhetta, ja livahtaa varmastikin samaan kategoriaan Lewiksen legendaaristen “Bono my tires are gone” -lausahdusten kanssa.

Redbull otti mediassa puolestaan täysin erilaisen strategian. Verstappen laukoi todella kovan kierroksen, ja totesi haastattelussa testien jälkeen kyseisen kierroksen olleen kaukana tallin oikeasta vauhdista.

Talvitesteistä voidaan kuitenkin ottaa muutamia pääpointteja irti. Ferrari on selvästi nopeampi kuin viime vuonna, ja varmasti kovemmassa iskussa kuin McLaren – kenties jopa mestaruuskamppailussa? Kaudelle 2022 asetettava betsi keskittyy juurikin kyseiseen talliin ja sen kuljettajiin.

Leclerc sijoittuu korkeammalle kuin Sainz

Vaikka Ferrarilla sanottaisiin mitä, on Charles Leclerc tallin selvä ykköskuljettaja. Leclerc on perheen esikoinen, kun vierellä kisaava Carlos Sainz puolestaan palkattiin toiseksi kilpailulliseksi kuljettajaksi. Leclerc on kaksikosta selvästi nopeampi, ja viime kausina hänen ongelmana on lähinnä ollut kilpailuista puuttuva tasaisuus. Vuosi 2021 oli myös monacolaiselle äärimmäisen epäonnekas.

Leclerc on huomattavasti taitavampi sekä nopeampi kuljettaja, jolla alkaa pikkuhiljaa olla se tarvittava kokemus, jonka avulla myös herran racecraft voisi parantua. Aika-ajoissa supernopea Leclerc otti vuonna 2021 kaksi paalupaikkaa, kun Sainz ei ottanut yhtään. Leclerc sijoittui pisteissä pienoisen epäonnen sekä heikompien kisatuloisten takia muutaman sijan alemmas – tosin herrojen pisteet olivat lähes identtiset, ja Leclerc johti Sainzia pisteissä aina viimeiseen osakilpailuun saakka.

Leclercin vuoden 2021 epäonnesta kertoo paljolti se, että herra sijoittui Sainzia korkeammalle peräti 14 kilpailussa, kun Sainz hoiti nimiinsä kaksintaistelussa vain kahdeksan kilpailua. Aika-ajoissa Leclerc voitti tilastoin 13-9. Monacolaisen kohtaloksi koitui kaksi kilpailua, missä hän ei päässyt maaliin. Molemmissa syy Leclercistä riippumaton.

Selvästi tasokkaampana kuljettajana Leclercille Sainzia vastaan tarjottu kerroin kelpaa siis lapulle mainiosti. Monacolainen ei välttämättä ole autollansa mestaruuskamppailussa mukana, mutta on ainakin selkeästi tasokkaampi kuin viime vuonna onnekkaaksi osoittautunut Sainz.

Edessämme on äärimmäisen kilpailullinen Formula 1 -kausi. Stay tuned, sillä betsejä satelee jokaiseen kisaviikonloppuun!

10 euroa pelirahaa