Ruotsin Superliiga la 15.01. klo 16:00

Helsingborg - Dalen

Helsingborg repaleisen Dalenin kimpussa

Uhmapelaajat on koko kauden ajan lunastanut Helsingborgin kustannuksella mutta nyt tuulipuvun takki kääntyy, ainakin yhden ottelun ajaksi, Skånelaiset isännöi iltapäivän ottelussa roppakaupalla heikentynyttä Dalenia. Kotijoukkue tarvitsee kipeästi pisteitä yltääkseen pudotuspeliviivan yläpuolelle ja tänään pöytä kirjaimellisesti on kuin katettu kotivoittoa varten.

Helsingborg lähti kauteen selkeästi vahvempana kuin koskaan, mutta tuloksellisesti peli on sakannut. 13 ottelun jälkeen sarjasijoitusta 10. voidaan pitää pettymyksenä. Ero ylöspäin on kuitenkin hiuksenhieno ja oletettavasti tämän illan jälkeen skånelaiset löytyy jälleen kahdeksan kärjestä.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Max Wahlgren on ollut kovassa lyönnissä, mutta ykköspyssyt Linus Nordgren ja etenkin suurin odotuksin hankittu Christoffer Andersson ovat olleet hieman kohmeessa. Tolppien välissä Jonathan Edling on sarjan paras kassari.

Sarjan kolmossijalla majaileva Dalen on ollut kauden suurimpia yllätyksiä. Kokoonpano ei ole hääppöinen ja harjoituskausikin lupaili haasteita. Anton Åkerlund ja Daniel Sonidsson pelaavat uransa ylivoimaisesti parasta kauttaan mutta rehellisyyden nimissä kaksikko ei mahtuisi missään muussa kärkijoukkueessa edes kahteen kärkiketjuun.


Tähtipuolustaja Rasmus Andersson palaili pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentille viimeksi Djurgårdenia vastaan ja venytti vastustajan maaliverkkoa heti kahdesti. Läheskään optimaalisella kokoonpanolla uumajalaiset ei vieläkään ole liikkeellä: Anderssonin poissaollsessa takalinjoja harteillaan kantanut Viktor Nystedt on sivussa henkilökohtaisten syiden takia. Sarjan parhaisiin maalivahteihin kuuluva Måns Parsjö-Tegner sekoittaa soppaa antamalla lausuntoja jo ensivuoden uudesta seurasta.

Helsingborg ei ole ollut allekirjoittaneen suosikki joukkeuita, muttei ei Dalenkaan tällä listalla kovinkaan korkealle kiipeä. Nystedtin jättämä aukko puolustuksessa on iso, eikä sairastuvalta juuri palannut Anderssonkaan vielä ole välttämättä edes täyden kuusikymppisen kunnossa. Lyödään uhmakkaasti suoraa kotivoittoa lapulle.

10 euroa pelirahaa