Mestis ti 03.01. klo 18:30

Hokki - FPS

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kajaanissa maaleja – puolustus ei kuulu kummankaan vahvuuksiin!

Mestiksen alemmissa kerrostumissa on alettu pikkuhiljaa jäädä play off -vauhdista. Tosin Kajaanin Hokki on piristynyt viime kierroksilla, ja voittoja on kerääntynyt kuin vaivihkaa neljä peräkkäin. FPS on puolestaan jäänyt pistevauhdissa viimeiseksi, ja takana on vain viisi ottelua vähemmän pelannut latvialaisvieras Zemgale. Forssalaisten tasonlasku täksi kaudeksi oli odotettavissa, mutta lasku on ollut vielä odotettuakin rumempaa.

Hokki operoi kapealla pakalla, ja kokenut kettu Pasi Räsänen tekee parhaansa rajallisella materiaalilla. Nytkin tärkeitä miehiä on telakalla kourallinen, mutta pelaajamarkkinat ovat kuivat ja Mestis-seuroilla jokainen euro tiukassa. Hokin Akilleen kantapää on ollut löysä puolustuspeli, joka yhdessä heikon alivoimapelin kanssa on ollut monen pelin surma. Tulostaulu on korea, mutta töitä on edelleen edessä paljon.

FPS kärsi viime viikolla tuplatappion TuTolle. Tätä ennen haettiin jatkoaikavoitot Rovaniemeltä ja Kokkolasta. Forssalaiset tsemppaavat parhaansa mukaan, mutta perusluokka on auttamatta sarjan heikoimpia, eikä mopolla tunnetusti hurjastella moottoritiellä. Turussa FPS taisteli itsensä hienosti takamatkalta tasoihin, mutta lopun tapahtumat jättivät forssalaisille hieman jossiteltavaa.

Tähän peliin maistuu parhaiten overi, sillä molemmilla joukkueilla on taipumusta runsasmaalisuuteen. Puolustuspeli ei kuulu kummankaan joukkueen vahvuuksiin, joten valinta on sillä selvä – mutta ei tämä mikään ison rahan niputuskohde ole. Peruspeli, ja Mr Green ystävällisesti lupaa tuplata rahat vähintään seitsemästä maalista varsinaisella peliajalla.