ATP su 30.12. klo 05:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Hopman Cup ATP: Alexander Zverev – David Ferrer | Sukupolvet vastakkain maiden välisessä taistossa

Uusi tenniskausi käynnistyy pikkuhiljaa, mutta ennen varsinaisten ATP-turnausten alkua pelataan näytösotteluiden lisäksi Hopman Cupia, joka on maiden välinen tennisliiga.
Ensimmäiset taistelut käydään jo lauantaina, mutta viikonlopun ehdoton herkkupala on kauden päätteeksi uransa suurimman turnausvoiton Lontoossa napanneen saksalaisen Alexander Zverevin (neljäs ATP-listalla) sekä takavuosien huippunimen, espanjalaisen David Ferrerin (126. ATP-listalla) kohtaaminen.
Zverev voitti kauden viimeisen turnauksensa, legendaarisen ATP-finaaliturnauksen kauden päätteeksi. Se oli ylivoimaisesti nuorukaisen uran suurin voitto tähän mennessä. Turnauksen välierissä maailmanlistanelonen kaatoi lajilegenda Roger Federerin suoraan kahdessa erässä ja finaalissa koko kauden ylivoimainen ykkösnimi Novak Djokovic joutui nöyrtymään ilman kolmatta erää. Yli kuukauden mittaisen tauon jälkeen kaikkien pelaajien kuntoa voidaan kuitenkin pitää lievänä kysymysmerkkinä, eikä aiemmista esityksistä voi vetää liikaa johtopäätöksiä.
Zverev on yksi maailman lahjakkaimmista ja taitavimmista nuorista pelaajista ja häneltä odotetaankin vahvaa dominointia läpi kauden, etenkin massakentillä. Kovakenttä, jolla myös sunnuntainen Hopman Cupin ottelu pelataan, on massakentän jälkeen toisena Zverevin suosikeissa.
Saksalaisen pelaamisen perustana on todella tarkka ja kovaan syöttö, mutta hänen vahvin osaamisensa on erinomainen kämmenlyönti, jota hän tuo esille hyvän liikkumisensa ansiosta. Zverev sijoittuu erinomaisesti ja hän pystyy pelinlukutaitonsa sekä liikkeensä kautta pitämään vaikeitakin palloja pelissä suuresta koostaan huolimatta.

Lyö 20€ riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Ferrer on ollut aikoinaan erittäin kova tekijä. Espanjalainen oli vuonna 2013 maailmanlistalla kolmantena, joka on miehen uran paras saavutus listasijoituksissa. Nykyään 36-vuotias pitkän linjan tennisammattilainen on kuitenkin kaukana takavuosien vireestään, mikä on nähtävissä hänen nykyisestä listasijastaankin, joka on tippunut yli sata pykälää. Ferrer on mahdollisesti siirtymässä tulevan kauden aikana lähes täysin Challenger-Tourin turnauksiin, sillä ATP-tasolla voitot olivat koko viime kauden ajan todella kortilla.
Ferrer on melko pienikokoinen tennispelaaja ja hänen vahvuutensa on liikkuvuudessa – mies ehtii todella vaikeisiin palloihin ja krossilyönteihin huomattavasti paremmin kuin muut hänen tasollaan pelaavat.
Espanjalaisen heikkoudeksi ovat vuosien aikana alkaneet muodostua pakoittamattomat virheet sekä hidastuneet lyöntinopeudet. Lyöntien hidastuessa vastustajien on entistä helpompi ehtiä reagoimaan miehen lyönteihin ja päästä pallon alle. Syöttökään ei Ferrerillä kulje takavuosien tahtiin, vaikka hän on erinomainen kick-syöttäjä.
Zverev saa huomattavasti etua nopeasta alustasta sen lisäksi, että hän on pelillisesti hurjasti edellä yli kymmenen vuotta vanhempaa kilpakumppaniaan. Ottelun voittajasta ei kertoimienkaan valossa ole suurta epäselvyyttä, mutta tasoituslinjoilla Zvereville saa pelattavia kertoimia. Panostuksen osalta tämän ottelun kohteiden kanssa otetaan kuitenkin varovasti, koska molempien edellisistä otteluista on kosolti aikaa, eikä kumpikaan varmasti halua riskeerata koko kauden kuntoaan aivan ensimmäisissä peleissä tauon jälkeen.

Kick-syöttö
Kick-syötössä pallo nostetaan huomattavasti selkeämmin pystysuuntaan ja enemmän nostokäden puolelle vartalosta katsottuna. Ote tässä syöttötyylissä on enemmän oikealle käännetty (lähellä yläkierteisen rystylyönnin otetta). Tavoitteena kick-syötössä on saada aikaan voimakas yläkierre palloon.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ