Liiga ti 11.01. klo 17:00

HPK - Jukurit

Jukureille on kehittynyt uskottava rutiini, eivätkä edes tärkeimmät tilastot puolla hyytymistä

Käsittämättömässä lennossa Liiga-kaukaloissa oleva Jukurit on esimerkiksi kolmessa edellisessä ottelussaan kaatanut Kärpät kahdesti Raksilassa ja joukkueen pisteputkella on mittaa jo 11 ottelua. Liigan selvä kuntokärki on kymmenessä viimeisimmässä kamppailussaan hävinnyt vain kerran. Kotijoukkue HPK:n tekeminen on puolestaan tasoittunut merkittävästi viimeisen kuukauden aikana.

Olisi sinänsä helppoa sanoa, että Jukurien meno tasaantuu kauden loppua kohti, mutta tilastollisesti sitä ei tällä hetkellä ole läheskään yhtä helppoa perustella. Väite perustuisi puhtaasti ennakkoluuloihin ja -odotuksiin, joita Jokinen ja kumppanit tällä hetkellä systemaattisesti kumoavat kierros kierrokselta ja ottelu ottelulta. Toisenlainen on kotijoukkue HPK:n tilanne. Edellisissä seitsemässä kamppailussaan Jarno Pikkaraisen suojatit ovat voittaneet ainoastaan kolmesti. Ikuisuudelta tuntunut, pääosin marraskuussa nähty voittoputki alkaa olla kaukainen muisto.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Vierailija on kaiken lisäksi vahvistunut kauden edetessä ja hankinnat ovat osuneet nappiin. Aatu Räty tuli Kärpistä ja on loistanut. Lyhyempi otanta on Kirill Maksimovilla, joka saapui Moskovan TsSKA:n organisaatiosta koeajalle. Kolmessa ottelussa venäläistaituri on noussut nelosketjusta kärkivitjan laituriksi ja iskenyt kaksi maalia. Lienee alkaa olla selvää, että Jukurit mielellään pitää myös tämän vahvistuksen riveissään loppukauden.

Jukurien ainoa tilastollinen heikkous on ollut alivoimapelaaminen, joka sekin on parantunut viime aikoina. HPK on lisäksi koko sarjan heikoin ryhmä vain kymmenen prosentin ylivoimallaan, joten liiallista testiä ei ole vieraille luvassa tiistaina. Jukurit puolestaan on pisteputkensa aikana mättänyt ylivoimaosumia kovalla prosentilla ja kokonaisuudessaan se on jo sarjan neljänneksi parasta (22,00%).

Uhmapelaajat uskoo tällä hetkellä Jukureihin, kuten olisi muuallakin syytä. HPK-kamppailussa vieraskertoimella saadaan muhkea palautus, eikä sitä jätetä käyttämättä. Yleisöä ei tällä hetkellä halleissa ole, mutta se ei ole tuntunut viikinkipaitojen menoa hidastavan – päinvastoin. Altavastaajalle, josta kukaan ei odottanut mitään, on kehittynyt tietty rutiini ja se näkyy tuloksissa. Panostuksessa (3/5) ei lähdetä liikaa keulimaan, mutta fiilis betsistä tiistaille on erinomainen.

10 euroa pelirahaa