Liiga pe 25.03. klo 16:30

HPK - Lukko

Löytääkö HPK tehoja, vai päättyykö kausi perjantaina?

Perjantaina jatketaan HPK:n ja Lukon välistä ottelusarjaa Hämeenlinnassa. Lukko voitti avausosan torstaina kotikaukalossa lukemin 3-0. Lähtökohdat on selvät – HPK tarvitsee voiton 60 minuutin puitteissa päästäkseen jatko-otteluun. Runkosarjan lopulla HPK:n vire oli kuitenkin surkea eikä torstaille ollut parannusta tarjolla – kesäloma on hyvin lähellä. Kotietu on HPK:n puolella, mutta maaleja pitäisi jostain taikoa.

Lukko lähti ensimmäiseen taistoon ennakkosuosikkina ja toisessa erässä painostus tuotti tulosta. Ajassa 29.35 Harri Kainulainen ohjasi isännät johtoon ja vielä erän lopulla Scott Pooley iski Lukon kahden maalin karkumatkalle. HPK:n loppukiri ei lähtenyt kunnolla lentoon ja kolmannen erän lopussa Lukko sinetöi tyhjään maaliin lukemat 3-0.

PELAA TĂ„STĂ„

HPK päätti runkosarjan neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen ja maalinteon vaikeus nähtiin myös torstaina. Vahvan puolustus- ja maalivahtipelin johdolla HPK:lla olisi mahdollisuudet olla erittäin vaikeasti voitettavissa oleva jengi pudotuspeleissä, mutta hyökkäyskaluston taso voi nousta esteeksi – viimeisissä viidessä ottelussa maaleja on syntynyt vain kuusi. Lukko pääsi runkosarjan lopussa pelaamaan kärkipään jengejä vastaan, mutta ottelutahti oli varsin vauhdikas eikä menestystä tullut. Ennen kaikkea oma pääty oli kovilla kärkijoukkueiden käsittelyssä, joten avausottelun nollapeli oli iso onnistuminen koko joukkueelta ja varsinkin maalivahti Lassi Lehtiseltä.

Pelivalinnaksi otetaan pieni siivu tasapeliä. Ottelu tulee ratkeamaan pienten marginaalien avulla ja pudotuspeleille tyypilliseen tapaan vähämaaliseen matsiin kannattaa varautua. HPK:lle tasapeli tietää putoamista, mikä tarkoittaa myös mahdollisessa tasatilanteessa maalivahdin ottamista pois. Tästä johtuen tasapelin arviota on hieman laskettava, mutta siitä huolimatta 4,50 kerroin ansaitsee pienen panoksen.