CS su 27.02. klo 23:59

IEM Katowice - Turnausvedot

NAVI hurjan haasteen edessä – IEM Katowice on täynnä tulivoimaa ja järjettömän kovia joukkueita

Alkuvuoden suurin, arvostetuin ja kovatasoisin turnaus – IEM Katowice alkaa Play-In -vaiheen merkeissä tiistaina 15. päivä helmikuuta. Turnaus on jaettu kahteen vaiheeseen, jotka koostuvat juurikin Play-In -vaiheesta sekä pääturnauksesta. Play-In -vaiheessa selvitetään, mitkä kahdeksan joukkuetta etenevät jo pääturnauksessa paikkansa lunastaneiden kahdeksan huippujoukkueen rinnalle. Play-In vaiheeseen osallistuu kuusitoista joukkuetta.

Tämän vuoden IEM Katowice on historiallinen turnaus. Kyseessä on IEM Katowicen kymmennes juhlaturnaus, ja jaossa on hurja miljoonan dollarin palkintopotti. Turnaus on myös osana uutta Intel Grand Slam -kautta, joka starttaa juurikin Katowicen juhlaturnauksesta. Tämän kaiken lisäksi Katowice on uuden aikakauden lähtömerkki, kun vuoden 2022 lukuisat kokoonpanomuutokset pääsevät ensimmäistä kertaa estradille.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Katowicen juhlaturnaukseen osallistuvat joukkueet lähtevät eittämättä päihittämään edellisvuoden major-voittajaa, maailman parasta joukkuetta ja viimeisintä Grand Slam -voittajaa Natus Vincereä. NAVI on turnauksen kovin joukkue, ja yksi ainoista joukkueista, mitkä eivät tehneet pelaajavaihdoksia vuodenvaihteessa. Onko Aleksi “Aleksib” Virolaisen superjoukkue G2:sta NAVI:n päihittäjäksi? Onko uusi Vitality entinen Astralis? Nostaako FURIA Brasilian takaisin huipulle? Karistaako Gambit ja Heroic LAN-paineet harteiltansa vai onnistuuko uusi Liquid tuomaan Pohjois-Amerikan Counter Striken takaisin kartalle?

NAVI aloitti vuoden heikosti

NAVI nähtiin kehässä jo BLAST:n kevään lohkoturnauksessa, joka pelattiin tammi-helmikuun vaihteessa. Joukkue pelasi turnauksen B-lohkossa MIBR:n, OG:n ja Astraliksen kanssa. NAVI hävisi avausottelunsa MIBR:lle sekä toisen ottelunsa Astralikselle, joiden vuoksi joukkue jäi oman lohkonsa viimeiseksi. Kiistellyn BLAST:n formaatin ansiosta nämä BO1-formaatilla pelatut ottelut eivät kuitenkaan koituneet NAVI:n kohtaloksi, vaan joukkue sai pestä kasvonsa ns. “Knockout Stagen” aikana, missä joukkue voitti Liquidin, hävisi NIP:lle, ja voitti ruotsalaisjoukkueen toisessa ottelussa.

Turnauksessa nähty NAVI ei silti ollut lähellekään loppuvuoden tasoaan. Tästä kertoi etenkin joukkueen tilastopelaajien heikko vire. Maailman parhaaksi pelaajaksi vuonna 2021 palkittu Oleksandr “s1mple” Kostyliev heräsi turnaukseen vasta viimeisissä otteluissa. Denis “electroNic” Sharipovia ja Valerii “b1t” Vakhovskyia ei puolestaan nähty serverillä lähelläkään heidän vakituista suoritustasoa.

NAVI:lla on yhteensä noin 15 päivää aikaa päästä takaisin formiin ennen Katowicen turnausta. Täysin mahdollista, ja niin todennäköisesti tulee käymäänkin. S1mple ja kumppanit eivät ole tyytyväisiä ennen kuin joukkueesta voidaan puhua samassa lauseessa historiallisen aikakauden sekä dominanssin kanssa.

Tullaan kuitenkin tilanteeseen, johon Counter Strike on vuoden 2022 alussa päätynyt. G2, Vitality, Astralis, FaZe, Liquid, Fnatic, FURIA, NIP, ENCE, BIG, MOUZ, OG ja Complexity – edellä lista TOP-30 joukkueista, jotka ovat tehneet suuria kokoonpanovaihdoksia joko vuodenvaihteessa tai hieman sitä ennen. Mukana on järjetön määrä uusia joukkueita, joiden rosterit näyttävät paremmalta kuin koskaan.

Suurimmat odotukset turnauksen osalta kohdistuu tietenkin Aleksib:n G2:seen sekä Astralis-kolmikon varastaneeseen Vitalityyn. Kyseiset joukkueet näyttivät jo BLAST:n lohkoturnauksessa tajuttoman vaarallisilta niin yksilötasolla, kuin myös joukkuepelaamisen kannalta, vaikka aikaa kokoonpanomuutoksista ei ollut kulunut kuin muutama viikko. Pystyykö NAVI:n juniorijoukkueesta G2:n riveihin suurella rahalla ostettu m0NESY päihittämään s1mplen heti nuorukaisen ensimmäisessä huipputurnauksessa?

Tämän kaiken lisäksi turnauksessa on edelleen samat kokoonpanonsa pitäneet Heroic, Gambit ja Virtus.pro, jotka olivat edellisvuonna NAVI:n kenties kovimmat haastajat. Taso on hurja, ja kilpailua on enemmän kuin koskaan. Kysymys kuuluukin: Onko NAVI valmis? Oletko sinä valmis?`

 

10 euroa pelirahaa