Veikkausliiga ma 11.07. klo 18:00

AC Oulu - Ilves

Rasmus Karjalaisen debyyttiä odotellaan, kun AC Oulun repaleinen puolustus matkustaa Ilveksen raadeltavaksi

AC Oulu palaa pelikentille ensimmäistä kertaa surullisen 20-vuotisjuhlaottelunsa jälkeen, jossa Vepsu löylytti sitä Raatissa tennisnumeroin. Murskatappiosta huolimatta joukkueen vire on ollut tällä kaudella erinomainen, eikä hyviä suorituksia tietenkään yksi järkyttävä matsi vie pois. Ilves on ollut nälkäinen ja erityisesti kotonaan joukkue on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Pahoja poissaoloja ei isännillä ole ja tästä voi olla vieraille tulossa jälleen todella haastava kamppailu.

Ennakkoluulottomasti pelaava Ilves voitti edellisessä kamppailussaan HIFK:n vierasnurmella 0–1-lukemin ja hävisi kotonaan samaiselle miehistölle samoin numeroin edellisessä kotikamppailussaan kesäkuun loppupuolella. Molemmat joukkueet ovat saaneet levättyä ja harjoiteltua edellisten kamppailujen jälkeen hyvin ja varmasti valmiita maanantaina. Vaikka Ilves viimeksi Tampereella hävisi, on se ollut tällä kaudella pelaamiensa kuuden kotiottelun osalta 12 pisteellään sekä maalierolla 11–6 peräti sarjan neljänneksi paras kotijoukkue.

50 LIPPUA MILJOONATURNAUKSEEN JOKA VIIKKO

GGPoker tarjoaa uusille Uhmapelaajille 600 taalaa hanskaan talletusbonuksina ja lisäksi 50 kappaletta lippuja Global Millions -turnaukseen, jossa on jaossa miljoona taalaa!

PELAA POKERIA

Isännillä Kalle Katz on pelikiellossa ja Youssif Moussa jatkaa Teemu Jäntin tavoin loukkaantuneiden listalla. AC Oululla on ollut viime aikoina jonkin verran poissaoloja ja erityisen suuria huolia on nähty alakerrassa. Puolustajalupaus Miika Koskela sai VPS-murskajaisissa punaisen kortin ja on näin ollen pelikiellossa Ilvestä vastaan. Vastikään 40 vuotta täyttänyt toppari Rafinha on niin ikään ollut viime aikoina sivussa alakerrassa, eikä puolustuspäähän paikkaamaan hankittu Mehdi Hetemaj ole täysin vakuuttanut. On kuitenkin tässä tilanteessa todennäköistä, että seura on käyttänyt itävaltalaisen option – tästä ei ole tarkemmin tiedotettu. Sopimuksessa oli alunperin kolmen matsin koeaika, jonka jälkeen optio loppukaudesta.

Viime viikon loppupuolella selvisi myös, että entinen SJK-toppari Cristhian Valencia ei sittenkään saavu Ouluun ja sopimus on purkautunut. Kun lisäksi Sandro Embalo ei ole varmuudela pelikunnossa, on oululaispuolustus yksi iso kysymysmerkki. Hyökkäyspäässä Jere Kallinen on loukkaantuneena, mutta tuoreen huippuhankinnan Rasmus Karjalaisen debyyttiä odotellaan.

Maaliahne Ilves murtanee vieraiden heiveröisen puolustuksen ainakin pari kertaa. Toki myös ACO:lla on aseita hyökkäyspäässä, kun esimerkiksi sentterihankinta Michael Lopez on pelikunnossa. Kuusi maalia tällä kaudella viimeistelleen argentiinalaisen tahti on hieman hyytynyt alkukaudesta, mutta nähtäväksi jää millaisen sysäyksen ja mausteen Karjalaisen ensiesiintyminen tuo kehään ja pelaako vierailija ylipäätään nyt kahdella hyökkääjällä. Pelivalinnaksi maistuu oikein mukavasti yli 2,5 maalia, jolle parhaan kertoimen saat tästä.

10 euroa pelirahaa