la 16.10. klo 15:00

Ilves - HJK

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ilves haastaa runkopelaajiensa puuttumisesta oireilevan HJK:n Ratinassa

HJK ei aloittanut Veikkausliiga-runkosarjan jälkeen mestaruussarjassa käynnistynyttä pokaalijahtiaan järin hohdokkaasti, kun se kärsi välittömän tappion SJK:lle. Maaottelutauolla ryhmällä on ollut aikaa kasata rivejään ja tarkastella tekemistään, mutta karu fakta on, että se ei voi tiputella helppoja pisteitä matkalle. Tällä hetkellä mestaruudessa kiinni oleva KuPS on erinomaisessa vireessä ja HJK jatkosarjan avauskierroksen kolme pistettä kärkeä perässä. Ilveksellä on yhä ainakin teoreettinen mahdollisuus europelipaikkaan.

Veikkausliigan mestaruudesta Konferenssiliiga-kiireidensä keskellä taisteleva HJK pelaa yhä hieman repaleisella miehistöllä. Vaikka Atomu Tanaka sekä Kevin Kouassivi-Benissan ovat pitkästä aikaa harjoitusvahvuudessa, ainakin Tim Sparv, Sebastian Dahlström sekä ykkösmaalivahti Jakob Tånnander ovat yhä sivussa kokoonpanosta. Luultavasti sivussa on myös Huuhkajista poissa ollut puolustuksen johtohahmo Daniel O’Shaughnessy.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TĂ„STĂ„

Hugo Keto on mitat täyttävä pääsarjakassari, mutta on muistettava, että helsinkiläisillä kuorma on ainakin jatkosarjan alkuvaiheessa muita hieman kovempi. Sparvin poissaolo on paha takaisku, mutta leveyttä toki riittää. Alakertakaan ei ole ilman kipparia ollut entisellään.

Ilves taisteli urhoollisesti KuPSia vastaan ensimmäisessä jatko-ottelussaan, mutta taipui lopulta 2–1-numeroin sarjakärjelle. HJK puolestaan munasi kahdesti johtonsa SJK:ta vastaan ja kärsi käsittämättömällä tavalla tappion ottelun loppuhetkillä seinäjokisten 2–3-vierasvoitoksi kääntyneessä ottelussa. Poissaolojen taakse ei voi liikaa mennä helsinkiläisten materiaalilla, mutta kolme päästettyä maalia kotikentällä on usein aivan liikaa.

Nälkäisesti ja nousujohteisesti kuluvalla kaudella esiintynyt sekä vieraiden tavoin maaottelutauolla hyvin levännyt Ilves tarjoaa repaleiselle HJK:lle kovan vastuksen. Mitään ei ole tarjolla ilmaiseksi ja helsinkiläisten fokuksen olisi oltava täysin tulevassa Ilves-kamppailussa. HJK tarvitsisi tällä hetkellä ennen kaikkea ehjää 90-minuuttista, minkä ei pitäisi olla sarjan tähtikatraalle itsestäänselvyys ottelusta toiseen – hiljattain näin ei ole kuitenkaan ollut. Pelivalinnaksi nostetaan, että molemmat joukkueet onnistuvat ainakin kerran maalinteossa (BTS).