Jääkiekon MM su 15.05. klo 12:20

Italia - Kanada

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tasoero on kammottava!

Lätkän MM-kisojen sunnuntain päiväpelissä kohtaavat Italia ja Kanada. Teoriassa paljoa tätä suurempi ei joukkueiden tasoero voi jääkiekon MM-kisoissa olla: Kanada kuuluu mestarisuosikkien joukkoon, kun Italian mestaruus puolestaan olisi se, että se säilyisi A-sarjassa. Kanada tulee voittamaan tämän ottelun lähes vuorenvarmasti – maaliero tulee olemaan kiinni vain asenteesta.

Italia oli heti alussa telineissä Sveitsiä vastaan. Sveitsi olisi voinut tehdä jo ensimmäisessä erässä vaikka kuinka monta maalia, mutta käkikellomiesten sihti oli aluksi hukassa. Lisäksi suomalaisille tuttu Andreas Bernard oli kovassa iskussa. Ensimmäisen erän lopussa alkoi kolista, mutta jotenkin Italia sai pidettyä lukemat säällisinä, ja onnistui kahdesti jopa maalinteossa. Italialaisten viisikkopeli on kuitenkin todella vaatimatonta, eikä pelaajien liikettäkään voi kehua.

📸: IIHF/HHOF

Kanada hyödynsi avausottelussaan Saksan virheet armotta, ja hankkiutui jo ratkaisevan tuntuiseen 5-1 johtoon. Loppu mentiin rauhallisemmin, ja Saksa pääsi kaventamaan tilanteen parilla maalilla. Mitään hätää kanukeilla ei kuitenkaan ollut. Tosin kanadalaiset joutuivat päätöserässä kahden miehen alivoimalle, mistä saksalaiset rankaisivat. Joka tapauksessa Kanadalta turnauksen aloitus oli hyvä. Lisäksi Kanadalla on ottelussa lepoetu.

Jos kanukit ovat yhtään hyvällä jalalla liikkeellä, maaliero tulee olemaan iso – niin huonolta Italia tälle tasolle näyttää. Sveitsi ei antanut koko ottelussa kaikkeaan, eikä saanut alussa tehtyä maaleja paikoistaan. Sen sijaan Kanadalla on ainakin potentiaalia pistää taululle hirmulukemat. Onko Tonybet tuttu? Ota ennakkoluulottomasti haltuun ja bonari taskuun!