UHMAPELAAJAT ke 31.08. klo 22:15

Italia - Kiina

Kiinalla ei palaa Italiaa vastaan!

Lentopallon EM-kisoissa edetään jo alkulohkojen päätöskierroksille. Italia on tähän asti ollut Uhmapelaajien vedoille loistava joukkue, ja Turkkia vastaan -2.5 erän tasoitusveto napsahti kohdilleen. Kiina on tähän asti ollut kisojen yksi suurista pettymyksistä, ja edessä on lohkon vaikein ottelu. Ei hyvältä näytä siis.

Italia joutui kyllä Turkin kanssa erä erältä tiukemmalle, ja viimeisen erän italialaiset voittivat vain 25-22. 3-0 voitto oli joka tapauksessa ansaittu, ja Italian joukkueesta kunnostautui jälleen erinomainen yleispelaaja Daniele Lavia. Myös hakkuri Yuri Romano oli loistavalla pelipäällä. Ennakkoaavistukset Italian laadukkuudesta ovat käyneet siis toteen. Italia on jo lohkosta jatkossa, mutta tokkopa joukkue sortuu tässä jarrutteluun.

Marco Alici

@MarcoAlici
#Volley: Mondiali, l’Italia già qualificata agli ottavi buff.ly/3e8vALB
#Volleyball #MWCH2022

Kiinalaisten ei olisi kyllä odottanut olevan lohkossa heittopussin asemassa, mutta näin on käymässä. Kiina ei saanut Kanadaltakaan erääkään, vaikkei yksikään erä nyt aivan murskatappioon päättynyt. Nyt kiinalaisilla on vuori kiivettävänään, sillä Italia on etukäteen vastuksista kaikkein kovin. Myös itsetunnon kanssa voi olla tekemistä, sillä joukkue ei varmasti ole odottanut näin huonoja kisoja.

Tähän matsiin nakataan pisteunderia. Tämä ottelu voi olla yllättävänkin pikaisesti ohi, ja Kiinan pisteodottama ei ole kovinkaan korkea. Niinpä laitetaan underia pönttöön, ja toivotaan Italialla lunastamisen jatkuvan.