Jääkiekon MM la 21.05. klo 20:20

Italia - Slovakia

Älyttömyyksiä siintää horisontissa! Imuroivatko veskarit taas kilpaa Nordiksella?

Molemmat joukkueet pelasivat eilen – tosin hieman erilaisissa tunnelmissa. Italia teki neljä maalia, mutta hävisi. Slovakia puolestaan ei esiintynyt millään muotoa tasokkaasti, vaikka se iski yhtä monta kertaa kuin patonkimaa ja voitti omassa ottelussaan Kazakstanin. Etenkään slovakialaisten alivoimapelaamiselle ei voi jakaa puhtaita papereita – ihmeellisen näköistä toimintaa, jossa kiekollinen pelaaja sai aivan liikaa tilaa – jatkuvalla syötöllä.

Pelillisesti Slovakia teki kisojen tähänastisen pohjanoteerauksensa Kazakstania vastaan. Vaikka tukkaan on tullut Saksalta, Kandalta ja Sveitsiltä, oli tämä 4–3-voitto kyseenalaisin esitys. Maalivahtipelaaminen oli huonoa. Adam Huska sylki kiekkoja suoraan ykkössektoriin, minkä ehti ja tämä eskaloitui etenkin alivoimalla, kun Kazakstanin KHL-osasto pääsi lapioimaan limppua täysin vapaasti pussiin. Alivoimapelaaminen oli muutenkin surkeaa – kolme jäähyä ja kaksi takaiskua.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Etenkin puolustajat, mutta myös laiturit pelasivat todella passiivisesti jättäen Kazakstanin kiekolliselle pelaajalle koko ajan tyhjää tilaa ja aikaa käsittämättömissä määrin. Tämä on ennenkin ollut Slovakian ja sen tapaisten joukkueiden heikko kohta, mutta että Kazakstania vastaan. Jopa tuleva vastustaja Italia on pelillisesti suurempi haaste. Italialla riittää aseita rokottaa erikoistilanteista, vaikka tasaviisikoin se lienee taas altavastaajana. Eilen joukkue hävisi Saksalla melkoisilla 9–4-rökälenumeroilla.

Positiivisia asioita italialaisittain olivat esimerkiksi ylivoiman onnistuminen, mutta maalivahtipelaamisessa ja viisikon tiiveydessä riittää pohdittavaa. Toki näin on molemmissa leireissä – patonkimaan maalilla tukun paraatipelastuksia tässä turnauksessa esittänyt Andreas Bernard ei ollut lainkaan kokoonpanossa lauantaina. Toisaalta slovakialaisleiristä on kuulunut karuja uutisia, kun Patrik Rybar on loukkaantuneena sivussa, eikä välttämättä enää näissä kekkereissä pelaa. Italialaisittain jää nähtäväksi, arpooko valmennus maalille Saksaa vastaan kolmesti antautuneen Davide Fadanin, vai kuusi imuroineen Justin Fazion.

Tässä ottelussa voi olla seuraava runsasmaalisuuden aihio. Slovakia päästää maaleja käsittämättömän helposti, eivätkä tässä vihjeessä eritellyt ongelmat rajoitu ainoastaan erikoistilanteisiin tai pelkästään Kazakstan-otteluun. Italialla ei laatu riitä keskinäisessä vertailussa, mutta yllätyksiä on nähty ennenkin. Patonkimaan kautta pelattavat kertoimet kiinnostavat vähän. Todellinen arvo betsaajalle on kuitenkin runsasmaalisuudessa, koska markkina ei ole vielä täysin tuntunut reagoineen maalivahtikatoon molemmissa leireissä. Kun tähän päälle lisätään rakenteelliset vajeet, on yli 7,5 maalia tässä ottelussa käypä kohde.

10 euroa pelirahaa