EM-karsinnat ti 20.06. klo 21:45

Itävalta - Ruotsi

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ruotsi on yhä hengissä! Kaivaako Janne Anderssonin poppoo tuloksen Wienistä?

Selkä seinää vasten EM-karsinnoissa oleva Ruotsi kohtaa tiistaina Itävallan Ernst-Happel-stadionilla Wienissä. Tilanne ei itse karsintalohkossa ole vielä Janne Anderssonin suojateille valtavan tukala, mutta Kansojen liiga vedettiin sen verran vihkoon, että takaporttia ei länsinaapurillemme ole luvassa. Belgia tai Itävalta tulisi siis kyetä voittamaan – ensin mainitultahan tuli jo pataan avauskierroksella Tukholmassa.

*Ota tästä haltuun kesäkuun 2023 kuumimmat vedonlyöntibonukset!

Itävalta onnistui lauantaina venymään komeasti juuri Belgian vieraana ja mukaantuomisiksi saatiin piste. Ralf Rangnickin ryhmä voitti kaksi ensimmäistä peliään Viroa ja Azerbaidzhania vastaan, joten kasassa on nyt seitsemän pongoa. Ruotsi pelasi sen sijaan perjantaina harjoitusottelussa Uutta-Seelantia vastaan voitokkaasti, mutta Kiivit ei ole kummoinenkaan tason mittaaja.


Itävallalta puuttui Belgia-ottelussa Kevin Danso ja Konrad Laimer, mutta kaksikko voi nyt olla jossain määrin mukana. Marcel Sabitzer tuli penkiltä sisään ja avauspaikkakin on nyt realismia. Ruotsilta Albin Ekdal on näillä näkymin avauskunnossa. Perjantaina lepuutettiin tietysti pää-avausta, joten tuorein jaloin Ruotsi ainakin pääsee tiistain taistoon.

Vaikka Ruotsi on nyt kovassa paikassa, voi tämän ryhmän silti nähdä venyvän tiistaina. Itävalta on haavoitettavissa ja Ruotsilla pitäisi olla tuoreemmat jalat. Reilun kakkosen kotikerroin on liian pieni, joten otetaan ohuehkolla patilla Ruotsin yltämistä vähintään tasuriin kupongille.