Italia – Latvia

ti 14.05. Klo 17:15

Surkea tilasto! Ässistä tutun maalivahdin joukkue kyntää

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Italia on aloittanut jääkiekon MM-kilpailut surkeasti ja ottanut molemmissa pelaamissaan otteluissa odotetut tappiot, mutta erityisesti Sveitsiä vastaan tullut turpasauna oli odotettua suurinumeroisempi. Latvia taipui Sveitsille, mutta onnistui avauskamppailussaan voitokkaasti Itävaltaa vastaan.

Italia ei ole tehnyt ensimmäistäkään maalia MM-kilpailuissa pelaamissaan kahdessa ottelussa. Joukkueen pelaamisessa oikeastaan mikään ei ole ollut kunnossa, vähiten kunnossa ovat olleet joukkue- ja puolustuspelaaminen, jotka olisivat ensiarvoisen tärkeitä osa-alueita pienelle, nimettömälle ja tasavahvalle ryhmälle. Avauskamppailussa joukkueen maalilla torjui muun muassa Ässistä tuttu Andreas Bernard. Lopputuloksena oli 9–0-tappio sveitsiläisille.

Kympin talletuksella viisinkertainen rahasumma!

Toisessa kamppailussa Italia joutui Tre Kronorin NHL-miesten jyrän alle, mutta tällä kertaa loppunumerot olivat ainoastaan 8–0. Toisessa ottelussa Italian maalilla pelannut Marco De Filippo olisi voinut ottaa jonkun laukauksista kiinni, samoin Bernard avaustaistossa. Selvää on, että sillä ei kuitenkaan pistejaon, ottelun kulun tai lopputulosten kannalta olisi ollut mitään väliä.

Seuraavassa ottelussa Italia saa vastaansa nälkäisen Latvian, joka kärsi Sveitsille niukan 3–1-tappion erittäin hyvän esiintymisen jälkeen sunnuntaina. Joukkueen NHL-vahvistus, Ottawa Senatorsin Rudolfs Balcers, on viimeistellyt turnauksessa jo viisi tehopistettä (1+4). Mies oli yhtä maalia lukuun ottamatta mukana Latvian avauskamppailussaan tehtailemissa osumissa. Itse mittelössä latvialaiset marssivat komealla suorituksella Itävallan yli numeroin 5–2.

Italia löytänee itsensä tässä turnauksessa putoamistaistelusta, jälleen kerran. Pelataan kamppailuun kohdetta yli 5.0 maalia. Se tarkoittaa, että ottelun maalimäärän jäädessä tasan viiteen osumaan, panos palautuu. Italia on päästänyt paljon maaleja ja Latvia oli erityisesti avauskamppailussaan todella tehokas.

Italiankin on jossakin vaiheessa saatava kiekkoa reppuun. Varmaa se ei toki Latviaa vastaan ole, mutta on epätodennäköistä, että saapasmaan ylpeys jatkaisi enää kauaa täysin maaleitta.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!