su 26.05. klo 21:15

Kanada - Suomi

Juhliiko Leijonat maailmanmestaruutta? Kanadan itseluottamus tapissa!

Kanada ja Suomi kohtaavat MM-kilpailujen finaalissa sunnuntaina. Kanada on kaatanut pudotuspeleissä Sveitsin ja Tšekin, Suomi puolestaan Ruotsin ja Venäjän. Joukkueet kohtasivat ensimmäisellä alkulohkokierroksella, jolloin Suomi oli parempi.

Venäjän ja Ruotsin huippusuorituksilla jatkosta pudottanut Leijonat on vastoin kaikkia odotuksia edennyt finaaliin jääkiekon MM-kilpailuissa. Loppuottelussa vastassa on alkulohkosta tuttu vastustaja Kanada. Lohkovaiheen avauskamppailussa ja samalla koko turnauksen ensimmäisessä ottelussa Leijonat kaatoi vaahteralehtipaidat 3–1-lukemin.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO + MM95-kollege!

Kanadan finaalipaikka oli eilisessä Tšekki ottelussa selvillä hyvin nopeasti, kun kanadalaiset ryöpyttivät joukkueen pronssiotteluun 5–1-murskanumeroilla. Sveitsiä vastaan puolivälierässä Kanadalta nähtiinkin jotain erilaista, sillä homma näytti pitkään kääntyvän sveitsiläisille. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä ainoastaan sekunti, syntyi kanadalaisten tasoitus puolustaja Damon Seversonin lavasta.

Molemmilla joukkueilla on allaan onnistumisia niin pudotuspeleissä kuin alkulohkossakin. Jos Leijonat haluaa voittaa nimivahvan ja tehokkaan Kanadan, on sen jälleen onnistuttava omissa asioissaan hyvin.

Venäjää vastaan Suomi oli todella varma kiekollisessa pelaamisessaan, mutta puolustuspelaamisessa oli ajoittain nollasta päästetystä maalista huolimatta ongelmia, kuten myös Ruotsia vastaan. Kokonaisuutena Leijonat on kuitenkin suoriutunut erinomaisesti pelitavallaan, joka tähtää siihen, että pelaajistoltaan paljon vahvemmat joukkueet ovat kaadettavissa kollektiivisella joukkuepelaamisella, viisikon kurinalaisuudella, hitailla lähdöillä ja tiiviillä keskialueen puolustamisella.

Kanadan avain Suomea vastaan voisi olla repivä taktiikka, jossa iskettäisiin nopeasti pystyyn ja pyrittäisiin luomaan päätypelaamisen kautta painetta syvälle Suomen päätyyn. Molemmilla joukkueilla on kaikissa tapauksissa tahtotila sekä itseluottamus huipussaan.

Uskotaan, että ottelussa ei maaleilla mässäillä. Molemmilla joukkueilla on toimivan joukkuepelaamisen takana huippumaalivahdit, Kanadalla Matt Murray ja Suomella Kevin Lankinen. Nostetaan finaalikamppailussa pelivalinnaksi, että ottelussa syntyy korkeintaan neljä maalia (ottelussa alle 4,5 maalia).

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!

Uhmapelaajien kautta parhaimmat vedonlyöntibonukset. Tutustu bonuksiin >>>