Kanada – USA

ti 21.05. Klo 21:15

Huippukamppailu! Laskeeko USA:n maalivahtipelaaminen alleen Kanadaa vastaan?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Viimeisellä alkulohkokierroksella jääkiekon MM-kisoissa nähdään kahden jättiläisen odotettu kohtaaminen, kun Kanada ja USA iskevät yhteen eurooppalaisessa kaukalossa. Kanada on esiintynyt tähän saakka MM-jäillä ansiokkaammin.

Kanada on MM-kisoissa A-lohkossa toisena ja pisteen päässä niskaan hengittää viimeisen kierroksen vastustaja USA. Molemmat ryhmät ovat kärsineet yhden tappion, Kanada hävisi Suomelle avaustaistossaan ja jenkkilauma Slovakialle, niin ikään ensimmäisessä kamppailussaan kisoissa. Pisteen ero tulee siitä, että Yhdysvallat menetti yhden pisteen Suomelle, kun joukkueiden keskinäinen kamppailu meni jatkoajalle.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!

Kanadaa ja USA:n joukkueet ovat tällä kertaa paperilla poikkeuksellisen tasaiset, eikä mistään isät vastaan pojat -asetelmasta ole tietoakaan. Joukkueilla on neljä kentällistä, jotka pystyvät ratkomaan pelejä korkealla tasolla ja tulosta onkin tullut laajalla rintamalla molemmissa leireissä.

Yhdysvaltojen alakerta on Kanadaa piirun verran kokemattomampi ja vaahteralehtipaitojen iskun paikka onkin luoda painetta USA:n verrattain nuoreen sekä ajoittain epävarmaan alakertaan. Vastaavasti USA:n maalivahti Cory Schneider ei varsinaisesti ole sädehtinyt. Hänellä on allaan surkea ja epävarma kausi NHL-joukkue New Jersey Devilsissä, jossa hänen olisi pitänyt olla ykkösmaalivahti, mutta lopulta hän löysi paikkansa ajoittain jopa katsomosta.

Kanadan puolustuspelaaminen – niissä otteluissa, joissa sitä on testattu – on vaikuttanut oikeinkin hyvältä. Vastaavasti Pittsburgh Penguinsin mestarimaalivahti Matt Murray on yhdessä Carter Hartin kanssa torjunut varmasti. Philadelphia Flyersin Hart torjui eilisessä ottelussa Tanskaa vastaan kahdessa erässä, mutta joutui jättämään jään toisella jaksolla. Hänet korvasi juurikin Schneiderin Devils-nutussa kolmosvahdin rooliin syrjäyttänyt Mackenzie Blackwood. Mies torjui nollat pelattuaan noin puolet ottelusta, mutta on todennäköistä, että USA-taisteluun maalille luistelee luottomies Murray.

Uskotaan, että pienet seikat ratkaisevat tasaisen kamppailun ja ne asiat saattavat olla juurikin USA:n puolustuksen hienoiset epävarmuudet sekä maalivahtipelaaminen. Nostetaan pelivalinnaksi Kanadan voitto varsinaisella peliajalla.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!