Ranska – Suomi

su 19.05. Klo 21:15

Leijonien voitot lilliputeista ovat yhtä arvokkaita kuin kiekkojäteistä

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Leijonat kohtaa seuraavassa MM-ottelussaan Ranskan, jonka ei sille pitäisi haasteita ainakaan liikaa tarjota. Suomi osoitti edellisessä ottelussaan Iso-Britanniaa vastaan, että se osaa käsitellä asemaa ennakkosuosikkina ja pystyy suhtautumaan otteluihin puhtaan ammattimaisesti vastustajasta riippumatta.

Vasta kaksi pistettä MM-turnauksessa menettänyt ja lohkonsa piikkipaikalla majaileva Leijonat voitti edellisellä kierroksella Iso-Britannian 5–0-lukemin. Juho Olkinuora debytoi Slovakiassa erinomaisesti ja piti arvokisadebyytissään nollapelin, vaikka häntä ei Suomen erinomaisesti onnistuneen joukkuepuolustamisen juurikaan Britannia testaamaan päässyt.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!

Joka tapauksessa 5–0-voittoa vaikeasta kamppailusta on arvostettava melkein yhtä korkealle kuin voittoja Slovakiasta ja Kanadasta aiemmin turnauksessa. Lähtökohtaisesti ei ole helppoa valmistautua otteluun, jonka tietää olevan varma pisteautomaatti. Suomi lähti kamppailuun – kuten kaikkiin muihinkin otteluihinsa tähän saakka – puolustuksen kautta. Joukkue ei ottanut kiekollisena tyhmiä riskejä, vaikka siihen olisi Britannian pujottelukeppejä vastaan toki ollut erinomainen mahdollisuus.

Suomi on jo nyt ylittänyt NHL-pelaajien poisjäännistä nillittäneen kansan odotukset ja lisää on luvassa. Parasta on joukkueen ammattimaisuus tilanteessa kuin tilanteessa. Jukka Jalonen on kasannut joukkueen, jota kasatessa hän on tiennyt tilaamansa sisällön. Sattumaa ei ole myöskään se, että joukkueelle istuu erinomaisesti Jalosen hieman uudistettu pelitapa.

Ranska on saanut turnauksessa tähän saakka yhden ainokaisen pisteen, eikä se ole vielä kohdannut Iso-Britanniaa, joka on lohkon pohjalla ainoana nollakerholaisena. Joukkueen pelaajamateriaali on huomattavasti kapeampi verrattuna siihen, mitä se parhaimmillaan voisi olla. Vahvuudessa ei ole näissä kisoissa sentteri Stéphane Da Costaa tai NHL-laituria, Antoine Rousselia. Joukkueessa ei ole myöskään NHL:ssä sekä AHL:ssä operoinutta puolustajaa Yohan Auvitua.

Jos Leijonat jatkaa – kuten odottaa sopii – yhtä ammattimaisesti kuin esimerkiksi Iso-Britanniaa vastaan on suvereeni voitto taattu. Puolustuspelaamisen muiden osa-alueiden edelle asettaminen on viisas valinta ja se on tärkeä seikka myös parasta pelivalintaa pohtiessa. Nostetaan tällä kertaa pelikohteeksi Suomen voitto maaleja päästämättä.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!