Saksa – Ranska

ti 14.05. Klo 21:15

Tuhoavatko teinisensaatio ja maalitykki Saksan järkäleet?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Saksa on aloittanut suomalaispäävalmentajansa alaisuudessa MM-turnauksen todella tyylikkäästi. Kaksi ottelua ja kaksi voittoa napannut Saksa on kuitenkin ollut molemmissa otteluissa ajoittain pahoissa vaikeuksissa. Ranskalla puolestaan olisi hiljalleen napsittava lisäpisteitä, kun alla on kaksi tappiota, joista pisteitä on tarttunut vain yksi.

Ranskan joukkueessa kärkiyksilöt ovat korkeatasoisia ja kelvollisesti yhteen pelaavia kiekkoilijoita. Muun muassa Liigasta tuttu maalitykki Charles Bertrand edustaa Ranskaa MM-jäillä. Mukana on myös Columbus Blue Jacketsiin Liiga-kauden jälkeen KalPasta suunnannut sensaatiopelaaja Alexadre Texier. Ranskan maalilla pelaa niin ikään suomalaisittain mielenkiintoinen nimi, Sebastian Ylönen, joka on edustanut muun muassa Lukkoa ja Jokipoikia. Hänellä on myös Suomen kansalaisuus.

Kympin talletuksella viisinkertainen rahasumma!

Avauskamppailussaan Ranska taipui Tanskalle niukasti jatkoajan jälkeen. Toisessa kamppilussaan joukkue kohtasi USA:n, joka ryöpytti sitä peräti 7–1-numeroin ja lisäsi tuskaa. Nyt Ranska saa vihdoin mielekkään vastustajan, kun se pelaa Saksaa vastaan.

Materiaaliltaan Saksa on huomattavasti laadukkaampi ja kärjen osalta leveämpi, mutta Ranskalla on niin ikään kärkikorissaan tehopotentiaali, jolla ajoittain alkuturnauksessa vaikeuksissa ollut saksalaispuolustus saattaisi olla yllätettävissä. Ranskan avain on isokokoisiin ja osaltaan hitaisiin puolustajiin iskeminen hyvissä ajoin, jotta se saa tukaloitua pelaamista sen rakenteluvaiheessa.

Saksan maalilla molemmissa otteluissa erinomaisesti on torjunut Mathias Niederberger, joka edustaa kotimaansa DEL-liigassa pelaavaa Düsseldorffia. On hyvin mahdollista, että Saksan ykköskassari saa Ranska-ottelussa huiliaikaa. Saksan kakkosvahti on Niklas Treutle, joka pelaa Nürnberg Ice Tigersissa, niin ikään DEL-liigassa.

Ottelusta saattaa tulla hyvinkin tasainen, jos Ranska saa hyödynnettyä kapeiden vahvuuksiensa kautta Saksan heikkouksia. Treutle maalilla olisi lisäksi hieman kyseenalainen arpa, joten panostetaan Ranskan lopulliseen voittoon ja uskotaan yllätykseen. Skoda Cupin alkulohkovaihe on tunnetusti yllätysten aikaa!

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!