Slovakia – Suomi

la 11.05. Klo 21:15

Leijonat voitti Kanadan – seuraava vastustaja vei USA:n

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Jääkiekon MM-kisojen avausottelussaan Kanadan sensaatiomaisesti kaatanut Leijonat kohtaa seuraavana Slovakian. Suomen itseluottamus nousi takuulla Kanada-voiton myötä, mutta kisaisännän suoritus ensimmäisessä ottelussa ei juurikaan Leijonien vastaavalle kalpene. Slovakia kaatoi perjantaina USA:n lähes näytöstyyliin.

Slovakia kaatoi avausottelussaan Yhdysvallat numeroin 1–4. Kisojen isäntämaan maaleista peräti kolme syntyi joukkueen ykköskentällisen tekeminä. Kärkivitjassa Slovakialla USA-ottelussa viiletti neljä NHL-pelaajaa sekä Kärppien sentteri Michal Krištof, joka sai yhden osumista tililleen. Maalin merkkauttivat ykkösketjusta myös Vegas Golden Knightsin Tomas Tatar sekä Tampa Bay Lightningin puolustaja Erik Cernak. Muut koostumuksessa pelanneet eli Arizona-laitahyökkääjä Richard Panik ja Edmonton-puolustaja Andrej Sekera.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!

Kisaisännän joukkueessa tähtiloisto päättyy ensimmäisen ketjun jälkeen, mutta menoa se ei avauskamppailussa lannistanut. Loistavasti Kanadan avausottelussaan lukemin 3–1 voittaneelle Leijona-laumalle Slovakia-kamppailu ei ole läpihuutojuttu, mutta hyvillä valinnoilla voitto irtoaa. Jukka Jalonen peluutti edellisottelussa joukkueen kapteenin, Marko Anttilan, Florida Panthersin Juho Lammikon sekä ensi kaudella Ruotsista HIFK:hon siirtyvä Jere Sallisen muodostamaa neloskentällistä pitkälti vastustajan kärkiyksikköä vastaan.

Suomen pihviketjun ilme oli loistava – se hoiti puolustusvelvoitteet, teki painejaksoja hyökkäyspäässä ja loi vaarallisiakin maalipaikkoja. Slovakiaa vastaan kärkimiesten pimentäminen korostuu ja tämän onnistuessa Leijonat on jo lähellä voittoa. Itseluottamusta uhkuva Leijonat osoitti kuitenkin heti kisojen avauskamppailussa, että kisaturisti se ei ole.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!