Suomi – Ruotsi

to 23.05. Klo 21:15

Leijonat venyy sensaatioon tai lähtee kotiin – vastassa pirullinen Ruotsi

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Leijonat kohtaa MM-kisojen pudotuspeliavauksessaan B-lohko -kolmosen, Ruotsin. Tre Kronor esiintyi alkulohkossa kaksijakoisesti, mutta ryhmä on äärimmäisen vaarallinen. Keskeinen kysymys ennen kamppailua kuuluu, kuinka Suomi saa länsinaapurin tehokkaan hyökkäyskaluston kuriin.

Leijonat pelasi kokonaiskuvassa erinomaisesti MM-kisojen alkulohkossa ja yllätti kiekkokansan menestyksellään. Viimeisellä kierroksella tullut tappio Saksalle latisti tunnelmaa erityisesti, koska tappio oli omien alkeellisten virheiden välitön seuraus.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!

Suomen puolustuspelaaminen oli loistanut ennen Saksa-kamppailua, jossa kaksi Saksan maaleista syntyi selkeiden alakerran merkkausvirheiden seurauksena. Lisäksi Tšekin omassa puolivälierässään kohtaava Saksa sai Leijonien hyökkäyspelaamisen jäädytettyä ja oli todella epämiellyttävä vastustaja Suomelle kaikkinensa.

On kuitenkin muistettava, että ennen Saksaa vastaan pelattua ottelua Suomi oli erinomainen. Heti kisojen avauskamppailussa Leijonat niittasi Kanadan nurin ja sai kokemuksen huippumaan kaatamisesta. Kanada ottelussa Suomen puolustus nollasi vaarallisen vaahteralehtihyökkäyksen lähes totaalisesti.

Vähintäänkin Kanada-kamppailun tasoiseen alakerran suoritukseen olisi Leijonien taivuttava myös pudotuspeliavauksessa Ruotsia vastaan. Maalintekokilpailussa Suomi ei Tre Kronoria voita, vaan siinä taistossa muun muassa William Nylanderilla ja Elias Petterssonilla varustettu Ruotsi ottaisi omansa. Suomen avaimet ovat kurinalaisessa joukkue- ja viisikkopelaamisessa, mutta myös pelirohkeudessa.

Ruotsin verkkoon iskettiin alkulohkossa 21 maalia, kun Suomella vastaava lukema on lohkovaiheen jälkeen 11. Leijonat on vähiten maaleja päästäneiden joukkueiden tilastossa jaettu kakkonen yhdessä Kanadan kanssa, ainoastaan Venäjä on seitsemällä päästämällään osumalla edellä.

Koska Tre Kronorin verkkoon on uponnut helppojakin maaleja, on Suomen luotettava omiin aseisiinsa, jotka ovat toimiviksi havaittuja. Uskotaan, että ottelusta muodostuu puolustustaisto Leijonien käsikirjoituksen mukaan. Ensimmäisenä pelivalintana nostetaan, että ottelussa tulee korkeintaan viisi maalia varsinaisella peliajalla (ottelussa alle 5,5 maalia). Toisena pelivalintana pelataan Leijonien lopullista voittoa.

Voitolla Suomen ottelut MM-karnevaaleissa jatkuisivat ja joukkue olisi siinä vaiheessa jo mukana mitalipeleissä, mitä siltä ei todellakaan ennakkoon odotettu. Tappiolla Suomi puolestaan lähtisi kotiin ja MM-turnaus jäisi historiaan järkyttävän kritiikin saattelemana, kuitenkin nimettömän joukkueen kohtalaisena suorituksena.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!