Tšekki – Sveitsi

ti 21.05. Klo 13:15

Nälkäinen Sveitsi kohtaa hupiotteluista toipuvan Tšekin

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Tšekki kohtaa MM-kisoissa alkulohkojen päätöskierroksella Sveitsin. Peräti viiden eri kiekkosarjan pelaajista koostuva ryhmä on voittanut yhtä lukuun ottamatta jokaisen kamppailunsa MM-jäillä. Sveitsi on taipunut kahdesti.

Tšekki on jääkiekon MM-kisojen B-lohkossa toisena kaikki ottelunsa voittaneen Venäjän jälkeen. Lohkokärki kohtaa viimeisellä kierroksella kolmannella sijalla Tšekin kanssa tasapisteissä, mutta keskinäisen kohtaamisen perusteella kolmantena olevan Ruotsin.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!

Lohkon neljännellä eli viimeisellä jatkopaikkaan oikeuttavalla sijalla on Sveitsi, tosin ainoastaan kolme pistettä Tšekkiä ja Ruotsia perässä. Joukkueet jatkopeleihin ovat jo selvillä ja nyt pelataan enää sijoituksista.

Sveitsi on esiintynyt kisoissa ennakkoluulottomasti ja erityisesti sen pirteä ja pelkäämätön hyökkäyspelaaminen sekä pelirohkeus muutoinkin ovat olleet miellyttävää katsottavaa. Tšekki on esiintynyt jopa ennakko-odotuksia paremmin. Toki se ansaitsee suitsutuksensa pitkälti heti avauskamppailussa ottamansa Ruotsi-voiton ansiosta – joukkue kyykytti Tre Kronoria 5–2-lukemin.

Sveitsi kohtasi viimeistä edellisellä kierroksella Ruotsin ja taipui niukasti numeroin 4–3. Vaikka yleisesti railakkaasta ja repivästä hyökkäyspelaamisestaan tunnettu Sveitsi on iskenyt turnauksessa jo 23 maalia, on myös oma pää pysynyt yllättävän kuivana, kun ainoastaan yhdeksän kiekkoa on uponnut maalivahti Reto Berran selän taakse.

Sunnuntaina Sveitsi hävisi Venäjälle luvuin 3–0. Venäjä nollasi taidokkaasti Sveitsin ja riisui siltä pahimman aseen, aggressiivisen hyökkäyspelaamisen. Punapaidat näyttivät hyökkäysalueella ajoittain melko lammasmaiselta Venäjän noudatettua tiiviin joukkuepuolustamisen lainalaisuuksia. Sveitsin esiintymisessä lohkokärkeä vastaan oli paljon samaa kuin Tšekillä vain muutamia päiviä aiemmin, se hävisi ottelunsa idän ihmeelle niin ikään 3–0-lukemin.

Tšekki on nollanut kahdessa edellisessä ottelussaan Italian ja Itävallan. Molemmat kamppailut ovat päättyneet 8–0-murskanumeroin. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin Tšekki löytää kahden läpsyttelypelin jälkeen terävimmän ilmeensä. Ottelun alussa on Sveitsin iskun paikka ja siihen isketään myös pelivalinnassa, joka on Sveitsin avauserän voitto.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!