USA – Suomi

ma 13.05. Klo 17:15

USA kohtaa Suomen, Jack Hughes Kaapo Kakon

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan maanantaina USA:n ja Suomen huippukamppailu. Leijonat on aloittanut turnauksen loistavasti kahdella voitolla. USA pelasi toisen ottelunsa eilen ja kuritti kisa-avauksen tappionsa jälkeen Ranskaa.

USA voitti sunnuntaina Ranskan peräti 7–1-numeroin. Joukkue sisuuntui lukemin 4–1 Slovakialle häviämänsä avausottelun jälkeen selvästi. Leijonat on kuitenkin USA:n kovin vastus tähän saakka. Mielenkiintoa Yhdysvaltojen ja Leijonien kohtaamisessa lisää tulevien NHL:n kärkivarausten, Jack Hughesin ja loistavasti MM-kisoissa jo nyt esiintynyt Kaapo Kakko.

Kympin talletuksella viisinkertainen rahasumma!

Turkulaishyökkääjä on tähän saakka vienyt keskinäisessä vertailussa jenkkitaituria mennessä ja tullessa. Kakko on täräyttänyt pikkumustan maaliin viidesti kahdessa kamppailussa ja edellisessä ottelussa Slovakiaa vastaan mies iski hattutempun ja ratkaisi koko ottelun voiton. Slovakia-taisto päättyi lauantaina Leijonien eduksi 4–2. Avausottelussaan Suomi voitti Kanadan 3–1 ja Kakko oli silloinkin näkyvässä roolissa, kahden maalin muodossa.

Leijonat tekee kokoonpanoonsa muutoksia. Ykköskentällinen menee lähes kokonaan uusiksi, kun Arttu Ilomäki ei pelaa. Kristian Kuusela hyppää uutena miehenä ykköskentällisen laitaan ja keskushyökkääjänä nähdään Juhani Tyrväinen. Vasemmassa laidassa pelaa Toni Rajala. Maalivahti vaihtuu, kun Veini Vehviläinen tekee MM-debyyttinsä.

Uskotaan, että pirteästi kisat aloittanut ja tiiviisti pelannut Leijonat jatkaa löytämällään tiellä. Alla Leijonien kokoonpano kokonaisuudessaaan.

Suomen ketjut USA:ta vastaan:

1. kenttä:

25 Toni Rajala – 21 Juhani Tyrväinen – 71 Kristian Kuusela

4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

2. kenttä:

82 Harri Pesonen – 65 Sakari Manninen – 24 Kaapo Kakko

40 Petteri Lindbohm – 28 Henri Jokiharju

3. kenttä:

19 Veli-Matti Savinainen – 27 Eetu Luostarinen – 20 Niko Ojamäki

70 Niko Mikkola – 7 Oliwer Kaski

4. kenttä:

76 Jere Sallinen – 91 Juho Lammikko – 12 Marko Anttila

50 Miika Koivisto – 58 Jani Hakanpää

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!